Καταγγελία: Ο αντεργατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής του Γ. Λαγουδάκη δεν έχει τέλος

Το «έγκλημα» που διαπράξαμε και για το οποίο καλούμαστε σε απολογία είναι ότι από την πρώτη στιγμή ως Λαϊκή Συσπείρωση σταθήκαμε στο πλευρό των 40 συμβασιούχων του Δήμου οι οποίοι δουλεύουν από τον Φεβρουάριο του 2021 με συμβάσεις covid 19.
Οι 3 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Λαγουδάκη, γιατί λόγω της δικής του εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και της περαιτέρω στάσης του εμείς και άλλοι 15 δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε σε απολογία από τον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την κατηγορία «της παράβασης καθήκοντος».

Το «έγκλημα» που διαπράξαμε και για το οποίο καλούμαστε σε απολογία είναι ότι από την πρώτη στιγμή ως Λαϊκή Συσπείρωση σταθήκαμε στο πλευρό των 40 συμβασιούχων του Δήμου οι οποίοι δουλεύουν από τον Φεβρουάριο του 2021 με συμβάσεις covid 19.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα Νοεμβρίου 2022 ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίξαμε και εισηγηθήκαμε στο ΔΣ το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων οι οποίοι ζητούσαν «την αποδοχή και συνομολόγηση του Δημοτικού Συμβουλίου», ώστε μέσω της δικαστικής οδού να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, μιας και έπαιρναν συνεχείς ανανεώσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Και πράγματι κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των σωματείων τους καταφέραμε και πάρθηκε απόφαση 18 υπέρ, 4 κατά.
Ο Δήμαρχος όμως του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Λαγουδάκης και συνολικά η δημοτική αρχή- πιστοί υπερασπιστές του νόμου Βορίδη και της αντεργατικής πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους «ομήρους» σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις υπηρεσίες υποστελεχωμένες, ώστε να ανοίγει ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων- όχι μόνο καταψήφισαν την παραπάνω απόφαση, αλλά με ενέργειές τους φρόντισαν «να την κάψουν», αφαιρώντας ένα σημαντικό όπλο από τον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων.
Είναι γελασμένες Δημοτική και Περιφερειακή αρχή αν νομίζουν ότι με το να μας καλούν σε απολογία , με την απειλή επιβολής ποινής, θα μας σταματήσουν από το να στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Καλούμε τον λαό του Περάματος και από αυτήν την εξέλιξη να βγάλει συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που υλοποιούν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. στην τοπική διοίκηση. Ο λαός του Περάματος είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη, να ενισχύσει όσο ψηλότερα γίνεται το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Γιατί οι υποψήφιοι σε δήμο και περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελούν τη συνεπή και μαχητική δύναμη υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, τη μοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της φορομπηξίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής της τοπικής διοίκησης σε «ντίλερ» επιχειρηματικών συμφερόντων, που υπηρετούν οι εκλεκτοί των αστικών κομμάτων με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζονται.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι:
ΒΑΤΙΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ
ΤΡΑΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ