Λαϊκός ξεσηκωμός σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με σύνθημα «Φτάνει πια δεν πάει άλλο».
Αντιδρούν στα καταστροφικά σχέδια που συνεχίζουν να υποβαθμίζουν την ζωή των εργαζομένων και κατοίκων δίνοντας «γη και ύδωρ» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δείτε το βίντεο:
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας, ενώ ακολούθησε πορεία προς τα Καζάνια της Oil One.
Θυμίζουμε ότι είναι ο πρώτος σταθμός από διάφορες πρωτοβουλίες που αποφάσισαν σε σύσκεψη τους οι μαζικοί φορείς στα τέλη του Αυγούστου.
Εναντιώνονται στο master plan της COSCO και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση μετεγκατάσταση της Oil One εκτός οικιστικού ιστού.
Εναντιώνονται επίσης στην επέκταση του λιμανιού (κρουαζιέρα), στην παραχώρηση στρατιωτικού χώρου για να γίνει εγκατάσταση logistics του Αμερικανικού στόλου.
«Τα κέρδη τους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές να φύγουν τώρα οι δεξαμενές» και «Πλημμύρες φωτιές Τέμπη και καζάνια το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε στα ζάρια» φώναζαν οι διαδηλωτές.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό από τους πολίτες της Πειραϊκής η Δήμητρα Βήνη αναλύοντας τις συνέπειες του Μάστερ Πλαν και της λειτουργίας των καζανιών για τους πολίτες.
Ακόμη το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Χρ. Βρεττάκος με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Παρόντες ήταν: οι υπ. δήμαρχοι Π. Καμάς, Τ. Μύτογλου και ο πολιτευτής Χρ. Σαλαλές.
Ο Γιάννης Πρωτούλης, σε δήλωσή του σημείωσε για την υποβάθμιση της περιοχής με το master plan της COSCO: «Χρειάζεται να γνωρίζουμε όλοι ότι οι τελευταίοι εναπομείναντες χώροι μετά από χρόνια διεκδίκησης μπορούσαν να αποδοθούν στους κατοίκους σε μια τεράστια πυκνοκατοικημένη περιοχή που δεν έχει πρόσβαση στην θάλασσα.
Μετά από αυτό το σχεδιασμό ακόμα και αυτοί οι ελεύθεροι χώροι θα γίνουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται η συνέχιση της πολύ ρυπογόνου δραστηριότητας που έχουν τα διυλιστήρια της Oil One, νομιμοποιείται με αυτό τον τρόπο η είσοδος των logistics σε ένα τέτοιο χώρο στο Κερατσίνι για τον αμερικανικό 6ο στόλο, νομιμοποιούνται όλες αυτές οι ρυπογόνες χρήσεις οι οποίες σε ένα ενδεχόμενο βιομηχανικού ατυχήματος κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τί θα γίνει.
Είδαμε μέσα στο καλοκαίρι ένα φορτηγό που μετέφερε LNG, τί παραλίγο πήγε να προκαλέσει στην εθνική οδό. Πρέπει να πούμε ότι εδώ είναι και η μοναδική οδός που περνάει μέσα από το Πέραμα και 140 καζάνια.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Είμαστε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, είμαστε μαζί με τους μαζικούς φορείς, δυναμώνουμε τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε ανθρώπινες πόλεις στον 21ο αιώνα».
Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης” και υποψήφιος δήμαρχος
Περάματος ο όποιος σχολίασε ότι το επιτελικό κράτος από τη μια επιλεκτικά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό όπως αποδείχτηκε αυτό το καλοκαίρι και από την άλλη επιλεκτικά τρέχει fast track διαδικασίες για να προχωράνε τα επιχειρηματικά σχέδια στην περιοχή.
“Τους φωνάζουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών”
Ο λαός της Δραπετσώνας, και του Κερατσινίου έδωσε σήμερα μια πρώτη μαζική και μαχητική απάντηση, στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζουν την υγεία και τη ζωή μας στο όνομα της “ανάπτυξης” και των κερδών τους!
Ο κόσμος απαίτησε την Αμεση Μετεγκατάσταση της OIL ONE, που σκορπίζει καρκίνο στην περιοχή, αλλά και την μη εφαρμογή του MASTER PLAN της COSCO , που όχι μόνο μονιμοποιεί την παρουσία της OIL ONE, αλλά φέρνει κι άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή μας!
Αποφάσισε να συνεχιστεί ο  αγώνας, χωρίς αυταπάτες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, μέχρι να κερδίσουνε τη ζωή που τους αξίζει!