Ι. Βουράκης: Ο πολιτισμός, πρωταγωνιστής στον Πειραιά

Με προσωπική μου προσπάθεια αλλά και μέσα από τη πολύτιμη συμβολή των συνεργατών μου στον Ο.Π.Α.Ν. προχωρήσαμε στην ανάπτυξη του πολιτισμού με δράσεις που στήριξαν το Θέατρο, τη Μουσική, τη Παιδεία, τη δημιουργία καλλιτεχνικής συνείδησης για μικρούς και μεγάλους!

Με τη δημιουργία του παραρτήματος του Προτύπου Μουσικού Κέντρου στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο και εξοπλίσαμε με την βοήθεια μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά και μέσα από την παροχή πολλών υποτροφιών, δώσαμε την ευκαιρία στους δημότες μας να έρθουν κοντά στον πολιτισμό, την μουσική και το όνειρο τους!
Στο πλαίσιο του θεάματος, στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε ακόμα και την περίοδο του κορονοϊού τη διάθεση και την ανάγκη σας για το Θέατρο ζωντανή!
Το Βεάκειο Θέατρο ήταν το μοναδικό καλοκαιρινό θέατρο που λειτουργούσε καθ’ όλη την περίοδο του κορονοϊού καθημερινά και φιλοξενήσαμε μεγάλους καλλιτέχνες ενώ καταφέραμε να κρατήσουμε και τις «πόρτες» του Δημοτικού Θεάτρου ανοιχτές, δημιουργώντας διαδικτυακές δράσεις, παραστάσεις και συναυλίες.
Με τη δημιουργία του Artport 1 & Artport 2, πρωτοβουλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί και αυτό το Σεπτέμβρη, με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων το Δημοτικό θέατρο Πειραιά «βγήκε» στην πόλη και επισκέφτηκε τις γειτονιές του Πειραιά!
Σημαντικό επίτευγμα, για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος είναι και η δημιουργία της Σκηνής Ωμέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μία ενέργεια που μας επέτρεψε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις μικρότερου βεληνεκούς αλλά πολύ μεγάλης αξίας στη παιδεία, σε μηνύματα και σκέψεις που μας άφησαν σαν παρακαταθήκη!
Μέσα από όλα τα παραπάνω αλλά και μέσα από τη συνεργασία μας με το “Σπίτι με το Μega” και την προβολή μέσα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σπουδαίων μουσικών καλλιτεχνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον τελευταίο χρόνο έχει αναδειχθεί σε κέντρο επισκεψιμότητας όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για ολόκληρη την Αττική.
Τέλος, στο κομμάτι του πολιτισμού και των τεχνών δώσαμε χώρο σε νέους χορευτές να αναπτύξουν και να μας δείξουν το ταλέντο τους, μέσα από δράσεις και events όπως το Red Bull Art motion & Red Bull Dance your Style, τα οποία προσέλκυσαν πλήθος κόσμου στον Δήμο μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι, κολύμβηση και πισίνα