Ξέρω ότι πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τα εσωκομματικά του Σύριζα και τις εκλογές της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου για εκλογή νέου προέδρου του, όμως, μια και η υποψηφιότητα Κασελάκη έβαλε το θέμα στην επικαιρότητα, στέλνω δυο αναρτησεις μου σχετικές με το θέμα που ανέβασα στο μπλογκ μου (και στο Φ/Μ)
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Μεταξύ άλλων είπε.
“Αν θέλετε ένα κόμμα ιδεολογικής καθαρότητας του 10-15% που θα συνεργάζεται με το κεντροδεξιό ΠαΣοΚ για να δίνει ηθικό άλλοθι σε μια δήθεν κεντρώα κυβέρνηση, δεν σας κάνω, μη με ψηφίσετε.”
Είπε και κάτι άλλο.
“Έλεγαν την διεύρυνση δεξιά απόκλιση και τώρα λένε δεξιά απόκλιση εμένα. Λοιπόν εγώ σας λέω ότι δεξιά απόκλιση είναι ό,τι βοηθάει την δεξιά να κυριαρχεί και ό,τι κρατά τον Σύριζα ακίνδυνο και σε μια γωνιά.”
Είπε πολλά, που δεν “ακούγονται” σε συνέδρια, που θα έκαναν κάποιους να τους σηκωθεί η τρίχα.
Ρίσκο ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει ο Σύριζα την πολυτέλεια να μην παίρνει ένα τέτοιο ρίσκο.
Έχει πλάκα που στο Διαρκές Συνέδριο του Σύριζα υπάρχουν πέντε κόμματα, αλλά, δύο απόψεις (θυμίζει ΚΚΕ η ατάκα; ε, και;).