Π. Καμάς: Καθαρές θέσεις, έντιμες λύσεις

Με πρωτοβουλία του Συνδυασμού μας, και των Δημοτικών Συμβούλων μας, ζητήσαμε να διεξαχθεί η Συνεδρίαση, η οποία είχε ως θέμα, τον προγραμματισμό Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων, για την αντιμετώπιση των Οσμών στη Δραπετσώνα.

Π ΚΑΜΑΣ : Στην πολιτική πρέπει να βλέπεις ένα βήμα Μπροστά
Ο Συνδυασμός μας, με ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, και προτείνοντας ΈΝΤΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, από τον Μάρτιο του 2020, στηρίζει ανεπιφύλακτα τη ανάγκη, Να απομακρυνθούν όλες οι ρυπογόνες Βιομηχανίες, από την περιοχή της Ανάπλασης της Δραπετσώνας, να αποδοθεί ο χώρος τριετών ταφών του Νεκροταφείου της Ανάστασης στο Λαό της πόλης μας, να μην επεκταθεί περαιτέρω η Cosco, καθώς και να μην επιτραπεί η Δημιουργία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.
Πετύχαμε, να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, την διεξαγωγή αγωνιστικών Κινητοποιήσεων, με αποκλεισμό των Εγκαταστάσεων της εταιρείας Oil One, με έναρξη των κινητοποιήσεων την 1/09/2023.
Δεν πετύχαμε στην λογική την οποία πιστεύουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε μία συγκριτική μελέτη των προδιαγραφών των Εταιρειών που λειτουργούν διεθνώς, χωρίς να προκαλούν οχλήσεις, και των προδιαγραφών της συγκεκριμένης εταιρείας πετρελαιοειδών.
Θεωρούμε σφάλμα της Δημοτικής Αρχής, ότι δεν αποδέχεται αυτή τη συζήτηση. Και είναι σφάλμα, διότι δεν μπορεί εφόσον οι αγώνες της πόλης στεφθούν με επιτυχία, και αποφασιστεί από την Κυβέρνηση η μετεγκατάσταση της Εταιρείας, δεν θα υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για το μεσοδιάστημα, που θα παραμένει στη Δραπετσώνα.
Στην πολιτική πρέπει να βλέπεις ένα βήμα Μπροστά, οι επιλογές σου να στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, άμεσα και τάχιστα.
Πάνω από όλα, η μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης εταιρείας θα συμβεί μόνο εφόσον η πόλη αποκτήσει δική της αναπτυξιακή στρατηγική που θα την μετατρέψει από Βιομηχανική Ζώνη και Εργατούπολη, σε σύγχρονη πόλη παροχής υπηρεσιών.