Διάλογος Μώραλη με τους κατοίκους της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά

Με τους κατοίκους  της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας συνομίλησε  ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, στο κατάμεστο από κόσμο, φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

moralis-nanopoulosΤη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ανέφερε ότι η ανοικτή συζήτηση θα αναδείξει, θα επισημάνει και θα επιλύσει σημαντικά θέματα που θα θέσουν οι δημότες. «Μέσα από την άψογη συνεργασία με τον Δήμαρχό μας κ. Μώραλη, μέσα από καλά οργανωμένο σχεδιασμό, καταφέραμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη μας», πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης περιέγραψε στους πολίτες το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, άκουσε  τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους και απάντησε σε πλειάδα ερωτήσεων που τέθηκαν.

moralis-b-koinothtaΟ κ. Μώραλης, εστίασε στην αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο της πόλης, τονίζοντας: «Νιώθω περήφανος που αξιοποιήσαμε το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πειραιά, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μισό αιώνα μετά την κατασκευή του. Σε λίγους μήνες ο Πύργος του Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του, έχοντας μετατραπεί σε ένα από τα πιο φιλικά στο περιβάλλον κτήρια στην Ευρώπη».

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπλαση του Μικρολίμανου, επισημαίνοντας: «Υλοποιήσαμε τη μεγάλη ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ένα εμβληματικό έργο, αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά μια από τις πιο όμορφες και γνωστές περιοχές του Πειραιά, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής».

Σχετικά με την ολοκλήρωση της επέκτασης του μετρό και του τραμ στο κέντρο της πόλης, ο κ. Μώραλης, τόνισε ότι η λειτουργία τους βελτίωσε ριζικά το κυκλοφοριακό, αφού χρησιμοποιείται καθημερινά από πολύ κόσμο, αν και τα παρατεταμένα έργα υλοποίησής τους ταλαιπώρησαν για χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε σε έργα και παρεμβάσεις της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Συγκεκριμένα:

Έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε 34 δρόμους στην τρέχουσα θητεία (2019-2023).

Ξεκινά η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής υπαίθριας αγοράς του Πειραιά.

Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση στην πλαζ Βοτσαλάκια προϋπολογισμού 1.000.000 €.

Έχουν δρομολογηθεί νέες αναπλάσεις στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο Δραγάτση, στον πεζόδρομο Καραΐσκου.

Δρομολογήθηκε με την ΚΤΥΠ η κατασκευή του 38ου Δημοτικού Σχολείου.

Δημιουργήθηκε  ΚΔΑΠ στο 28o Δημοτικό Σχολείο στην Καστέλα.

Ανακαινίστηκαν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ οι παιδικές χαρές: πλατεία Κανάρη, Προφήτης Ηλίας, Κλεμανσώ και Αγίου Κωνσταντίνου.

·         Υλοποιείται το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ΚΑΝΘΑΡΟΣ στην Καστέλα.

Τοποθετήθηκαν τα πρώτα «έξυπνα» ενεργειακά παγκάκια υποστήριξης ΑμεΑ στο Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο.

Δημιουργήθηκε νέο παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά στο κέντρο της πόλης.

Ανέγερση προτομής Νίκου Καββαδία στο λιμάνι.

Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το κεντρικό κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους.

Ανακατασκευάστηκε πλήρως το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος II”.

Ανακατασκευάστηκαν τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στα Βοτσαλάκια και στον Προφήτη Ηλία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τις ανοιχτές συζητήσεις στις Δημοτικές Κοινότητες, θέλουμε να επικοινωνούμε το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και να ακούμε τους Πειραιώτες, είτε να αποδίδουν τα εύσημα είτε να κάνουν κριτική είτε να κάνουν προτάσεις. Είναι ένας χρήσιμος, εποικοδομητικός διάλογος και έτσι πρέπει να πολιτευόμαστε, ανοιχτά προς όλους, χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία.