Γιώργος Ιωακειμίδης πρόεδρος ΠΕΔΑ – Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη:  «Πιστεύω σε μία αυτοδιοίκηση που συνθέτει απόψεις και στόχους»

Λόγια ουσίας, ξεκάθαρα για το που πάει η αυτοδιοίκηση λίγο πριν τις καθοριστικές εκλογές του Μαΐου

Το αξιακό πλαίσιο των προσωπικών αυτοδιοικητικών απόψεων του, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Νίκαιας/Αγ. Ι. Ρέντη και πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, κατά την ομιλία του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ ως επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» εν μέσω αυτοκριτικής, κριτικής και ανάδειξης προτάσεων με αφορμή τα νέα δεδομένα τα οποία εισάγει στην αυτοδιοικητική κοινότητα της χώρας, ο Κλεισθένης 1.

Οι κυριότερες επισημάνσεις του

«Η καταστροφολογία ποτέ δεν βοήθησε κανένα. Τα μεγάλα προβλήματα για την αυτοδιοίκηση δεν εμφανίστηκαν το 2015. Ξεκίνησαν το 2010 και κορυφώθηκαν το 2014 με την απώλεια του 60% των αποδιδόμενων στους Δήμους πόρων. Ας μη το ξεχνάμε αυτό!»

«Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση που συνθέτει απόψεις, θέσεις, προγράμματα, στόχους.
Προσωπικά, προσπαθώ να βρίσκω τις συνθέσεις στην πόλη μου κι έτσι να πορευόμαστε.
Για μένα δεν υπήρξε ποτέ πρωτεύον το κομματικό συμφέρον ή ό,τι ψήφισα κάθε φορά. Αυτό δεν υπάρχει στην αυτοδιοικητική μου συμπεριφορά. Το πρωτεύον κάθε φορά είναι, ό,τι υπηρετεί και εξυπηρετεί την κοινωνία του Δήμου μου.
Ο δικός μου λόγος δεν είναι να ανατρέπω κυβερνήσεις. Φυσικά και θα κάνω κριτική σε όλες τις κυβερνήσεις, γιατί καλή κυβέρνηση για εμάς δεν υπάρχει. Άλλη πιο πολύ, άλλη πιο λίγο, θα κάνει λάθη, θα μας αδικήσει, θα μας ρίξει, δεν θα μας ακούσει.

Η δική μου φιλοσοφία αναφέρεται σε μια αυτοδιοίκηση που ενώνει και συνθέτει
Προσωπικά έχω ασκήσει μεγάλη κριτική στον ισχύοντα εκλογικό νόμο και όπως καλά γνωρίζετε δεν τον ψήφισα.
Όμως, αυτός ο εκλογικός νόμος, θέλοντας και μη, οδηγεί σε συνθέσεις και μόνο σε συνθέσεις
Θα επιτύχουν;
Κατά την άποψη μου σε 40-50 Δήμους όχι. Δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν συνθέσεις σ΄αυτές τις κοινωνίες.
Δεν θα βοηθήσουν οι Δήμαρχοι και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κι αυτό θα είναι πολύ κακό για την αυτοδιοίκηση.

Έπρεπε να το είχε προβλέψει το σύστημα και δυστυχώς δεν συνέβη αυτό.

Όμως σε μεγάλο βαθμό θα βρούμε συνθέσεις θέλοντας και μη. Η πόλη και η κοινωνία θα βοηθήσουν σ΄αυτό και η αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει.

Δυστυχώς, δεν προτείναμε στην κυβέρνηση ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο θα συμφωνούσαμε σχεδόν όλοι και θα υποχρεώναμε να γίνει αποδεκτό.»