Γ. Μώραλης: Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

Ζήτησα με επιστολή μου από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Όποιας μορφής κι αν είναι αυτή η λειτουργία, καθώς αφενός δεν πληροί τον Νόμο αφού είναι δίπλα σε σχολική μονάδα, μέσα στο εμπορικό κέντρο της Ε’ Κοινότητας και φυσικά όχι κοντά σε κεντρικές «πιάτσες» και αφετέρου δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η όποια δομή χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Ζήτησα επίσης μια συνάντηση το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά μια υπόθεση που από την αρχή μέχρι σήμερα έχει ξεσηκώσει, απόλυτα δικαιολογημένα, την τοπική κοινωνία.
Πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας για την Δημοτική Αρχή και ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αλλά και των λοιπών φορέων της πόλης, να μην δεχθούμε ξανά ούτε τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς σε σοβαρά θέματα, ούτε αποφάσεις ερήμην των εκπροσώπων της πόλης.
Στον Πειραιά λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια παρόμοιες δομές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και συνυπάρχουν με τις τοπικές κοινωνίες προσφέροντας τα μέγιστα σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτές οι δομές οργανώθηκαν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και δεν έγινε προσπάθεια να επιβληθούν και μάλιστα με εντελώς λανθασμένη και πρόχειρη διαδικασία.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα