Γ. Τσιρίδης: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου … ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Γέμισε το διαδίκτυο με παράπονα των δημοτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για την φοβερή μυρωδιά που βγαίνει από τα καζάνια του Μελισανίδη και που κόντεψε να τους πνίξει.

Κάποιοι είπαν “τι κάνει η δημοτική αρχή;” κάποιοι είπαν να φτιάξουν κίνημα, άλλοι είπαν ότι θα φύγουν από την περιοχή να πάνε να μείνουν αλλού. Ο καθένας κάτι είπε για να παρηγορηθεί και να παρηγορήσει τον διπλανό του. Θα πω κι εγώ δυο λόγια κι ας μην είναι λόγια παρηγοριάς.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες,
Είχατε την μεγάλη ευκαιρία πριν λίγους μήνες να επιβραβεύσετε ή να καταδικάσετε πολιτικές που αφορούν στη ζωή σας.
Και το κάνατε ψηφίζοντας. Τώρα τι ακριβώς ζητάτε;
Τι ψάχνετε για τον δήμο και τον δήμαρχο που δήθεν θα αλλάξει τα πράγματα όταν η αλήθεια είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τίποτε ακόμη κι αν το ήθελε.
Και δεν μπορεί γιατί ακόμη κι η νομοθεσία του 2018 που έδινε αρμοδιότητες στους δήμους και τις κοινότητες ανατράπηκε το 2019 από την κυβέρνηση της ΝΔ και εκμηδένισε σχεδόν όλη την δύναμη των δημοτικών συμβουλίων.
Τι ψάχνετε όταν έχουμε τα νέα δεδομένα στο επίπεδο της κυβέρνησης που ΕΚΕΙΝΗ ΜΟΝΟ μπορεί να ρυθμίσει τέτοιες υποθέσεις όπως η Όιλ Ουάν και η πολεοδομία μεγάλων περιοχών ανάπλασης;
Η ΝΔ που έφερε τον Μελισσανίδη στην Δραπετσώνα με ρύθμιση-τροπολογία του 2014 πήρε 37% κι ο Σύριζα που έδωσε την παραλία στον δήμο κι άλλαξε τις χρήσεις γης το 2015 πήρε 19% πριν λίγους μήνες.
Ο λαός μίλησε.
Ο λαός προφανώς είπε πολύ φωναχτά ότι θέλει αυτή την χρήση γης που νομοθετήθηκε το 2014 επί Σαμαρά (οϊλ ουάν, και μεταποίηση αλλά και πετρελαιοειδή) κι όχι αυτά που προβλέπουν οι τροπολογίες του Σύριζα του 2015 (αναψυχή, πολιτισμός, υγεία, παιδεία).
Όπως είπε ότι προτιμά την ακρίβεια Μητσοτάκη αντί για την μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ που υποσχόταν ο Σύριζα.
Το να διαμαρτύρεται κανείς ότι του φαίνεται ακριβό το σούπερ μάρκετ κι ότι το σπίτι του βρωμάει πετρέλαιο και γκάζι από την Οιλ Ουάν και να έχει ψηφίσει όπως ψήφισε πριν λίγες μέρες είναι παράνοια.
Και … δυστυχώς … μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.