Δ. Γκερλές: Ο κ. Μητσοτάκης στον Πειραιά, στην «πολύ καλύτερη πόλη»

Στη διαπίστωση ότι «ο Πειραιάς είναι μία πολύ καλύτερη πόλη» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας στον Δήμο μας.

Δεν μας είπε, ωστόσο, ποια είναι η συμβολή του, ποιο μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκίνησε επί των ημερών του και ποιος είναι ο σχεδιασμός του για την επόμενη τετραετία.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο στην οδό Αφεντούλη, όπου συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους μπροστά από τους καινούργιους διαδραστικούς πίνακες.

Όμως για να είναι αντικειμενική η ενημέρωση ενός υποψηφίου πρωθυπουργού, θα έπρεπε οι διοργανωτές να τον ξεναγήσουν επίσης είτε στο διπλανό 50ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Πηγάδας, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες με πολύ άσχημες συνθήκες, είτε σε ένα από τα νηπιαγωγεία με τα πολλά προβλήματα, είτε σε ένα από τα Λύκεια που στεγάζονται σε πολυκατοικίες χωρίς αύλειους χώρους και κάποια από τα οποία τελούν υπό έξωση.

Με αυτό το τρόπο θα είχε σφαιρική εικόνα σχετικά με την παιδεία και τη σχολική στέγη της «καλύτερης πόλης», ενώ θα αντιλαμβανόταν ότι την τελευταία τετραετία δεν εκταμιεύτηκε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή νέου σχολικού χώρου, εξαιτίας της αδράνειας και της Δημοτικής Αρχής.

Δημήτρης Γκερλές

Δημοτικός Σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους»