Δ. Κουτσούμπας: Μόνο η αύξηση του ΚΚΕ μπορεί να τους ταρακουνήσει

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορούμε να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν.

Ομιλία στην πλατεία Εσταυρωμένου, στο Αιγάλεω, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (6/5) ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Κουτσούμπας απεύθυνε κάλεσμα στήριξης στο κόμμα, «στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, παντού. Σε όλες τις εργατογειτονιές, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα, στο Χαϊδάρι, στο Περιστέρι. Εδώ χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης. Και στις εκλογές της 21ης Μάη αυτή η καρδιά μπορεί να χτυπήσει δυνατά με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ».

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορούμε να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν. Να αχρηστεύσουμε τα διλήμματα και τους εκβιασμούς τους. Να σκεφτούμε και να επιλέξουμε αυτή τη φορά με βάση τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας αγωνίες και τις δικές μας ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως είπε, «οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι άνεργοι που μένουν σε αυτές εδώ τις γειτονιές, οι μαθητές του Λυκείου που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, οι νέοι που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι γυναίκες που σηκώνουν διπλά και τριπλά βάρη στη δουλειά και στην οικογένεια, όλοι αυτοί ξέρουν καλά μέσα τους, ότι δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να περιμένουν, από την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και από τους διάφορους πρόθυμους συνεταίρους τους».

«Δεν τους αγγίζουν οι κοκορομαχίες που γίνονται για το θεαθήναι, ανάμεσα σε αυτούς που υλοποίησαν και υλοποιούν εναλλάξ, την ίδια και απαράλλακτη πολιτική στα βασικά ζητήματα, προς όφελος των λίγων.

Όποιον απλό άνθρωπο και να ρωτήσεις, ένα πράγμα θα σου πει με το ένστικτό του: “Όποιος και να βγει τα ίδια θα κάνει”. Το ζήσαμε, άλλωστε, ξανά και ξανά. Και έχουν δίκιο. Αυτό λέει και το ΚΚΕ. Ότι όλοι οι άλλοι, συμφωνούν στα κρίσιμα, αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας. Γι’ αυτό κι έχουν κοινό πρόγραμμα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Κουτσούμπας.

Οι παγίδες κρύβονται στα ψιλά γράμματα, σε αυτά που δεν λέγονται


Συνεχίζοντας, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τα προεκλογικά προγράμματα αυτών των κομμάτων, τα προγράμματα 50 και 100 ημερών όπως λένε, τα φτιάχνουν φανταχτερά, επιλέγουν και ωραίες τοποθεσίες για να τα παρουσιάσουν. Θα λέγαμε ότι θυμίζουν τις συμβάσεις που υπογράφουν οι τράπεζες με τους δανειολήπτες. Παρουσιάζονται με ελκυστικό τρόπο, όμως οι παγίδες κρύβονται στα ψιλά γράμματα, σε αυτά που δεν λέγονται.

Στα ψιλά γράμματα των προεκλογικών προγραμμάτων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαβάσει κανείς τους όρκους πίστης τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις ώστε τα χρήματά του να καταλήγουν μόνο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΚΕ, ο λαός «θα διαβάσει για τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, οι αξιολογήσεις για την οποία γίνονται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων: Επέκταση αντεργατικής νομοθεσίας, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, ματωμένα πλεονάσματα κλπ.

Γι’ αυτό και σάς λέμε, είπε ο κ. Κουτσούμπας: «Μην χάνετε τον χρόνο σας ψάχνοντας μικροδιαφορές που, ναι μεν υπάρχουν, αλλά καθόλου δεν αλλάζουν επί της ουσίας την κατάσταση που βιώνει ο λαϊκός κόσμος της περιοχής μας.

Η μόνη αγωνία που πρέπει να έχετε όλοι εσείς, την οποία έχουμε και εμείς, είναι πόσο ψηλά, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ!

Γιατί αυτό είναι που μπορεί να τους ταρακουνήσει, να τους κάνει να το σκέφτονται δυο και τρεις φορές πριν φέρουν ένα αντιλαϊκό μέτρο στη Βουλή!