Συγκεκριμένα:
– Αύξηση κατά 20% των δικαιούχων vouchers για πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
– Αύξηση κατά 30% των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο πρόγραμμα.
– Αύξηση κατά 10% της αξίας του κουπονιού, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε σταθμός στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.
– Ένταξη στο πρόγραμμα γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο.
– Εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους βρεφικούς σταθμούς ή σε νέους ιδιωτικούς σε όλη τη χώρα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Πριν από τέσσερα χρόνια, δεσμευτήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Το τηρήσαμε! Στην πολιτική οφείλουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να βάζουμε προτεραιότητες και αυτό ακριβώς κάνουμε, γιατί, για εμάς, η προσχολική αγωγή είναι προτεραιότητα.

Γιατί δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αποτελεί ένα δυνατό “όπλο” στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Γιατί αυτό οφείλουμε να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Μία κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, δημιουργώντας νέους θεσμούς και πλαίσια που μας εξελίσσουν τόσο σαν άτομα, όσο και σαν κοινωνία».