Ρ. Δούρου: Δημοκρατική επαγρύπνηση και ιστορική μνήμη απέναντι στο φασισμό

Η δημοκρατική επαγρύπνηση και η ιστορική μνήμη άγρυπνοι φρουροί απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό – 56 χρόνια από την επιβολή της ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας το 1967,

“56 χρόνια κλείνουν φέτος από εκείνη την αποφράδα ημέρα στην χώρα που είναι η γεννήτορας της δημοκρατίας. 56 χρόνια μετά και ο αγώνας κατά του φασισμού είναι τραγικά επίκαιρος αφού η Ακροδεξιά σκιάζει ολόκληρη την γηραιά ήπειρο και εδώ στην Ελλάδα, ο κύριος Μητσοτάκης με τη λογική του «όλοι ίδιοι είμαστε» ταΐζει την Ακροδεξιά για μικροκομματικό συμφέρον”, δήλωσε η Ρένα Δούρου υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου που παραβρέθηκε σήμερα στην ετήσια εκδήλωση του ΣΦΕΑ στο χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

“Τύχη αγαθή, ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης της Δύναμης Ζωής, είχα τη δυνατότητα, τα προηγούμενα χρόνια να αποδώσω το ελάχιστο ως φόρο τιμής σε εκείνους και εκείνες που πριν πολλά χρόνια έδωσαν την μάχη απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, προωθώντας την αποκατάσταση αυτών των σπουδαίων κτηριακών μαρτυρίου και μνήμης”, προσέθεσε η ίδια.

Αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, αποτίοντας φόρο τιμής, κατέθεσε στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δράσης περιόδου 1967 -1974 λίγα λουλούδια σε όλους και όλες που “δεν αμέλησαν, που πήραν μαζί τους νερό, γιατί το μέλλον έχει πολλή ξηρασία” όπως λέει ο ποιητής. Στην αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση μνήμης μαζί με τη Ρένα Δούρου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής: Σπ. Αγγέλης, Κ. Θεοχάρη, Β. Λάσκαρη, Κ. Λογοθέτη, Π. Χατζηπέρος. Καθώς και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Φ. Καρυστινάκη και τα μέλη του Συντονιστικού της Δύναμης Ζωής, Κ. Μπούκας και Φ. Χρυσικός.

Η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής υπογραμμίζει ότι η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει έστω και στους τελευταίους μήνες της θητείας της, να εγκαταλείψει επιτέλους την άρνηση και τις καθυστερήσεις και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του πάνδημου δημοκρατικού αιτήματος που είχε ξεκινήσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, για το δημοκρατικά αυτονόητο και ηθικά επιβεβλημένο: τη δημιουργία Μουσείου Αντιδικτατορικής δράσης της περιόδου 1967-1974 στον χώρο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας – στον τον τόπο – σύμβολο της αντιδικτατορικής και δημοκρατικής αντίστασης του λαού μας.