Ανδρ. Κονδύλης: Αυθαιρεσίες δίχως όρια!

Ξανάστησαν (παράνομα) το κατάστημα, μέσα στο Δημοτικό χώρο! Οι Εισαγγελείς ακούνε; Θυμάστε πρόσφατα τα επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, όταν ο Δήμος μας έκανε νόμιμες εργασίες μέσα σε δημοτικό, κοινόχρηστο χώρο και η παρακείμενη επιχείρηση προσπαθούσε να μας σταματήσει, οδηγώντας αυθαίρετα και καταχρηστικά όλους τους εργάτες του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μέρα, με ψευδείς καταγγελίες, για να μας παρεμποδίσει, ενώ είχε ήδη χάσει δύο (2) Δικαστήρια.

Οι εργασίες του Δήμου, φυσικά, προχώρησαν. Απομακρύναμε μεγάλες ποσότητες τσιμέντου από τον συγκεκριμένο παραλιακό χώρο, προκειμένου να ακολουθήσει φύτευση πρασίνου και διαμόρφωση-αναβάθμιση της περιοχής.
Όμως, αυτό που συνέβη το Μεγ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα είναι πέρα από κάθε προηγούμενο και φανερώνει αφενός το βαθύτατο θράσος και τη συστηματικά παραβατική συμπεριφορά ορισμένων επιχειρήσεων, αλλά και την αδυναμία (ή απροθυμία;) του κράτους να επιβάλλει τη νομιμότητα.
Τελείως κρυφά, τις ώρες των γιορτών του Μεγ.Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, η επιχείρηση ΕΙΣΕΒΑΛΕ στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο, ΑΠΟΞΗΛΩΣΕ και απομάκρυνε αυθαίρετα την εργοταξιακή περίφραξη του Δήμου, έκανε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ χωρίς καμία πολεοδομική άδεια και ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον χώρο, απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα και εξοπλισμό, χωρίς να έχει άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου!
Όλα τα παραπάνω, ενώ η επιχείρηση έχει ήδη χάσει δύο (2) Δικαστήρια για τον χώρο!
Όλα τα παραπάνω, μέσα σε κοινόχρηστο χώρο, πάνω στην παραλιακή ζώνη, την οποία θέλουμε να αποκαλούμε “Αθηναϊκή Ριβιέρα” (μόνο που η Ριβιέρα έχει κανόνες και καλαισθησία, δεν είναι “ζούγκλα”).
Είναι προφανές ότι έχουν τελεστεί πολλές παράνομες και αντικοινωνικές πράξεις, ποινικά αδικήματα, διοικητικές παραβάσεις κ.ο.κ.
Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση καταπάτησης δημόσιας, κοινόχρηστης, περιουσίας. Για αυτό και έδωσα ήδη οδηγίες στις Υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειές μας.
Επίσης, θα προχωρήσει κανονικά η διαμόρφωση του χώρου και θα ξηλωθούν όλες οι παράνομες διαμορφώσεις που, εκ νέου, έκανε πάνω στη Δημοτική περιουσία η παρακείμενη επιχείρηση.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει:
Σε μία προηγμένη δυτική δημοκρατία, οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών θα ήταν ήδη κατηγορούμενοι, αν όχι και στη φυλακή.
Στην Ελλάδα, για πόσο ακόμα θα μπορούν να παρανομούν ασύδοτοι; Μέχρι που μπορεί μία επιχείρηση να φτάσει, παρανομώντας ασύστολα και καταπατώντας δημόσια, κοινόχρηστη περιουσία;