Ίδρυση του Ambassador Club Athens

Βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη.

 Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα αποτελεί η ίδρυση του διεθνούς οργανισμού Πρεσβευτών – International ambassador Club  για την ειρήνη , την φιλία και την ενότητα, τιμώντας τον Οικουμενικό Έλληνα – Πρέσβη καλής θελήσεως του οργανισμού Κυριάκο Μαριδάκης για την ανιδιοτελή προσφορά του στον Παγκόσμιο Πολιτισμό σε 60 κράτη, προωθώντας  τις οικουμενικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού και την Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οργανισμός International  Ambassador Club,  παρουσιάστηκε επίσημα ανήμερα της εθνικής μας επετείου 25/03/2023 στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Athenaum  Grand Hotel παρουσία του Διεθνούς Πρόεδρου από τις Η.Π.Α. κ.Κάλαχα, του Διεθνούς Γραμματέα από την Ελβετία κ.Ντεβέλτσιο ,της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα, καθώς  και εκπροσώπων της πολιτείας,  διεθνών οργανισμών, συλλόγων, φορέων, δημοσιογράφων της Ελλάδος και των ΗΠΑ , επιχειρηματιών από την Ελλάδα  τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.


Ο  κ. Κυριάκος Μαριδάκης  χαρακτήρισε  ιστορική στιγμή την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου οργανισμού, που αποτελεί επίτευγμα του Ιδρυτικού Προέδρου Κώστα Μισιάλη, εξήρε τη συμβολή των μελών  στην υλοποίηση της ιδέας, όπως την αμέριστη συμπαράσταση του Διεθνούς Προέδρου των ΗΠΑ  Τζόν Κάλαχαν  και ευχαρίστησε προσωπικά  για την υψίστη τιμή της βράβευσης του  ολους του αξιωματούχους, καθώς  το κράτος του Ισραήλ στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή και τον ίδιο προσωπικά με την παρουσία της  Α.Ε. Πρέσβη κ.Νόαμ Κάτς να χαιρετίζει την εκδήλωση ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα. 
Προσωπικότητες Διεθνούς εμβέλειας τίμησαν την εκδήλωση και παρευρέθηκαν οπως ο γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης David Andrews με την σύζυγό του Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Lifeline Hellas ανθρωπιστικού ιδρύματος της  ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας,  οι εκπρόσωποι της Διεθνούς επενδυτικής εταιρείας MIKATI PARTNERS των Ηνωμένων αραβικών εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης κ. Μάνος Bελάνης με τη σύζυγο του δρ.Έλενα Λαζαρίδου, ο Πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων επενδυτών Ελλάδος  δικηγόρος κ. Ιωάννης  Κυριακόπουλος,ο διεθνολόγος κ. Σταμάτης Γεωργούλης.
Επίσης η γνωστή ιστορικός – ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο-Ιωαννίδου, η επιχειρηματίας κ. Κέλλυ Μαρινάκη, ο πρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης κ. Μπάμπης Μαυριδόπουλος, η εκδότης και συγγραφέας του Greek Radio News της Φλόριντα από τις ΗΠΑ  κυρία Ιωάννα Λαζάρου, ο γνωστός δικηγόρος διαμεσολαβητής ιδρυτικός γενικός γραμματέας της Ελληνοϊσραηλινής  Ένωσης κ Χρήστος Φασλής, η πολιτευτής και τ. μέλος των τομέων Πολιτισμού, Παιδείας και Μητρώου Πολιτικών Στελεχών  της  Νέας Δημοκρατίας κ. Νάντια Σταυροπούλου, η κ.Βιβή Αναστασιάδου παρουσιάστρια της εκδήλωσης και ο κ.Χάρης Εργατίδης φωτογράφος τηλεόρασης και παραγωγών. 

Οι Ambassadors είναι διεθνής οργάνωση με έδρα την Ελβετία οπου ιδρύθηκε το 1956 και έκτοτε απαντάται σε 24 χώρες στις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και προσφάτως στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σκοπός της οργάνωσης είναι η διατήρηση των φιλικών σχέσεων των μελών μέσα στη λέσχη έχοντας ως βάση κοινές αξίες και ταυτόχρονα τη συνεργασία προς όφελος του συνόλου. Η δέσμευση αυτή σχετίζεται με ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι λέσχες των Ambassadors σέβονται τις εθνότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρατών και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία και τη σημασία της διεθνούς φιλίας, “ για την  την ενότητα την αλληλοκατανόηση των λαών, την  δημιουργία μιας Παγκόσμιας κοινωνίας φιλίας βασισμένης σε κοινές ανθρωπιστικές αξίες, υποστηρίζοντας την Ειρήνη και την ανθρωπότητα ως θεμελιώδη ιδέα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Οργανισμού κ. Κυριάκος Μαριδάκης.