Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η στήριξη των παραγωγών της Αττικής

Δυναμική παρουσία, με σημαντικό αριθμό εκθετών, της Περιφέρειας Αττικής στην “FOOD EXPO 2023”

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη των παραγωγών της Αττικής.  Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι κομβικός πυλώνας της οικονομίας».
Με τη συμμετοχή 30 επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών έδωσε δυναμικό παρόν η Περιφέρεια Αττικής για 7η συνεχόμενη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO» η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο “Metropolitan Expo”, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στα Σπάτα.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη η οποία φιλοξένησε περισσότερους από 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, που πρόβαλαν τα προϊόντα τους σε πάνω από 30.000 αγοραστές-επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, με στόχο την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Κατά τη διάρκεια της φυσικής έκθεσης λειτουργούσε και η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας ήρθαν σε επαφή οι εκθέτες της “FOOD EXPO” με σημαντικούς ξένους αλλά και Έλληνες αγοραστές, οι οποίοι πιθανώς δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών στην έκθεση.
Σε όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, που συμμετείχαν στην έκθεση, δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές (hosted buyers) που φιλοξένησε η διοργανώτρια εταιρεία, οι οποίοι προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού, κυρίως χώρες της Ε.Ε.
Με αφορμή την έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ενεργά στην food expo, δίνοντας την ευκαιρία σε 30 παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην Αττική να φέρουν σε επαφή το διεθνές κοινό με τα προϊόντα τους, αυτά τα ποιοτικά, γνήσια, πιστοποιημένα προϊόντα που αποτελούν θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής και προωθούν την ελληνική γαστρονομία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη
Η στήριξη των παραγωγών αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας, καθώς ο αγροδιατροφικός τομέας είναι κομβικός πυλώνας της περιφερειακής οικονομίας, που δημιουργεί νέες επαγγελματικές και επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δίνει προστιθέμενη αξία στον γαστρονομικό και οινικό τουρισμό, αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι του ισχυρού brand name της Αττικής.
Συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με στοχευμένες δράσεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 42 δράσεις προβολής από την Περιφέρεια Αττικής στις οποίες έχουν συμμετάσχει 170 διαφορετικοί εκθέτες σε διεθνείς εκθέσεις και 98 σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα».
Γαστρονομική εκδήλωση με στόχο την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της αττικής
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η ημέρα (Σάββατο 18/3) λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών “FOOD EXPO 2023” η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την προγραμματισμένη γαστρονομική της εκδήλωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Hall 1, με θέμα “Brunch στην Αττική”, την οποία κατά γενική ομολογία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών.
Ο σκοπός της συγκεκριμένης γαστρονομικής εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση και η αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων της αττικής γης καθώς και η ενδυνάμωση της πίστης και της προτίμησης των αττικών ποιοτικών προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της “Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις”, τη ζωντανή αυτή μαγειρική επίδειξη παρουσίασαν ο διακεκριμένος Chef, Αντιπρόεδρος της Λέσχης κος Κωνσταντίνος Κωβαίος και ο Αρτοποιός Chef bakery του ομίλου Κεπενού, European Bakery Chef 2021 και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης κος Παναγιώτης Τζίμας.
Επίσης, στην κεντρική σκηνή βρισκόταν ο Πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις, Chef European 2015 και Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO κος Κωνσταντίνος Μουζάκης και άλλοι διακεκριμένοι Chef’s αλλά και μαθητευόμενοι από το Τμήμα ΑμεΑ, Ειδικής Αγωγής Κωφών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, οι οποίοι πρόβαλλαν επάξια τη Γαστρονομική Ταυτότητα της Αττική.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό-ομιλία από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Αλιείας, Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κα Δήμητρα Αγγελάκη, ακολούθησε παρουσίαση από τον Γεωπόνο του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κο Αθανάσιο Αντωνόπουλο και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των εταιριών και των προϊόντων τους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.
Το Περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αλιείας, Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κα Δήμητρα Αγγελάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κος Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κος Παύλος Χριστακόπουλος.