Ν. Τράκας: Καταγγελία – “Εργαζόμενοι μέσω ιδιώτη στο δήμο”

Ομολογία, που επιβεβαιώνει την βασιμότητα των καταγγελλόμενων από τους εργαζόμενους, που προσέφυγαν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ανάρτησε πριν από λίγο, ο Δήμαρχος Ναυπλίου, ο οποίος δήλωσε, ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι προσελήφθησαν μέσω ιδιώτη και διατέθηκαν στον Δήμο, προκειμένου να συμβάλουν στην καθαριότητα της πόλης!!!

Θαρρείς και η συμβολή στην καθαριότητα του κάθε Δήμου είναι δουλειά των ιδιωτών, που μπορούν να διαθέτουν στον Δήμο προσωπικό!!Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Ο κύριος Δήμαρχος, ωστόσο, φαίνεται να αγνοεί πλήρως, ότι ο Δήμος απαγορεύεται να απασχολεί προσωπικό μέσω ιδιωτών, όπως αγνοεί επίσης, ότι εάν το εν λόγω προσωπικό προσελήφθη για να «συμβάλει στην καθαριότητα της πόλης» από τον ιδιώτη θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένο κανονικά και όχι ως «προσωπικό για τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικιών» με εργόσημο.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ, αξιολογώντας την συγκεκριμένη καταγγελία ως πολύ σημαντική, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση και πρόκειται να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, για την πλήρη διερεύνηση της υποθέσεως και την απόδοση ευθυνών.
Η μεθόδευση αυτή, για την απασχόληση προσωπικού, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ιδιαίτερα, την στιγμή, που οι εν λόγω εργαζόμενοι, απασχολούνται στην καθαριότητα του Δήμου χωρίς να έχουν την νόμιμη ασφάλιση.
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, εάν ένας εξ αυτών είχε τραυματιστεί ή ακόμα χειρότερα είχε σκοτωθεί σε εργατικό ατύχημα, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, με ποιον τρόπο θα καλύπτονταν αυτοί και οι οικογένειες τους;