Μ. Δερτούζος: “Ξεπουλάνε” το δίκτυο οδοφωτισμού στον ιδιώτη

Και έχουν το πολιτικό θράσος να συνεχίζουν να κατηγορούν αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη.

Επειδή η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να προκαλεί και να κατηγορεί ασύστολα όσους είναι απέναντι στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου μας με τον τρόπο που ίδια επέλεξε, επειδή ο πρώην σφόδρα αντιπολιτευόμενος στην Δημοτική Αρχή και νυν παράγοντας της συμπολίτευσης (νέα ήθη στην πολιτική ζωή του νησιού μας) πρόεδρος της κοινότητας του Αιαντείου, με προκαλεί προσωπικά σε ανάρτησή του ,(ποιος άραγε έγραψε το κείμενο , κάτι μου θυμίζει….) οφείλω να αναφερθώ για μια ακόμη φορά στην Ενεργειακή αναβάθμιση.
Μιλούν χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν θέλουμε την Ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου.
Η αλήθεια είναι ότι ασφαλώς συμφωνώ με την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον Δήμο μας όχι όμως με τον επιζήμιο τρόπο που επέλεξε η Δημοτική αρχή. Αυτά ειπώθηκαν πολλάκις και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ήθελα λοιπόν να θέσω μερικές ερωτήσεις από τις οποίες θα καταλάβει πολλά ο απλός πολίτης.
Στόχος της Ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού ποιος είναι;
Να μειώσουμε το κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης και αυτό επιτυγχάνεται με αντικατάσταση των λαμπτήρων του οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED , λύση στην οποία συμφωνούμε όλοι.
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι το ετήσιο ενεργειακό κόστος του Δήμου το 2015 για τον οδοφωτισμό ήταν 1.350.000 ετησίως;
Είναι αλήθεια η ψέματα ότι το 2020 με στοιχεία της υπηρεσίας ο Δήμος πλήρωσε 767.000 ευρώ;
Δηλαδή σε διάστημα 5 χρόνων μειώθηκε το κόστος της κατανάλωσης κατά 583.00 ευρώ!!!! Πως επιτεύχθηκε αυτό; Ο μοναδικός λόγος είναι γιατί ο Δήμος αντικατέστησε από ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και χωρίς κανένα ιδιώτη 10.500!!!! λάμπες με λαμπτήρες τύπου LED.
Υπολογίζεται δε , ότι εάν αλλάξουμε και τις υπόλοιπες περίπου 7.000 λάμπες με λαμπτήρες Led, έργο που θα μπορούσε να επιτελέσει η υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, το κόστος θα είναι περίπου 350.000 ετησίως!!!!.
Αυτό το κέρδος που θα προκύψει συνολικά από την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού που υπολογίζεται 950.000!!!! ευρώ ετησίως , ποιος το επωφελείται;
Το δώσατε ή δεν το δώσατε στον ιδιώτη με τον τρόπο που επιλέξατε;
Ρωτήσατε την υπηρεσία του Δήμου εάν μπορεί να ανταποκριθεί στο εγχείρημα;
Εξετάσατε την λύση της αυτεπιστασίας ή την λύση μικρού δανείου για να αλλάξετε και τα μπράτσα;
Είχατε μία οικονομικοτεχνική μελέτη και ένα μέτρο σύγκρισης ότι αυτό που κάνετε είναι επικερδές για τον Δήμο.
Έχω κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου και να αναφέρω ότι ο τρόπος που επιλέξατε να αναβαθμίσετε το δίκτυο του οδοφωτισμού είναι επιζήμιος για τον δήμο και ότι το όποιο κέρδος προκύψει το «ξεπουλήσατε» στον ιδιώτη, όπως σας είχε πει και ο πρ. Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής στην συνεδρίαση της 20 Ιουνίου 2021 και με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Υ.Γ Ο Περιφερειάρχης στην ανακοίνωσή του αναφέρει να «ξεπουλήσετε» το δίκτυο οδοφωτισμού στον ιδιώτη και από πού προκύπτει αυτό;
Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος