Ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, από εγκληματική ομάδα που δρούσε στο πλαίσιο οπαδικών συνδέσμων, ακούγεται πιο δυνατά το “Ως εδώ”.
Νίκος Αμπατιέλος: Δεν ξεχνάμε… Ως εδώ! Να μην υπάρξει άλλος Άλκης!

Δήλωση του Αμπατιέλου Νίκου, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ά Πειραιά: 1 χρόνο από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Δεν ξεχνάμε… Ως εδώ! Να μην υπάρξει άλλος Άλκης!
Ένας χρόνος μετά τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, από εγκληματική ομάδα που δρούσε στο πλαίσιο οπαδικών συνδέσμων, ακούγεται πιο δυνατά το “Ως εδώ”.
Γιατί έναν χρόνο μετά, κανένας νέος, καμία νέα δεν πρέπει να εφησυχάζει!
Γιατί είναι εδώ οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα. Είναι εδώ η δράση διάφορων εγκληματικών συμμοριών και φασιστικών ομάδων που δρουν με την ανοχή του κράτους.
Η αγάπη για τον αθλητισμό, την ομάδα, το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άθλημα δεν μπορεί να μπαίνει στι δίνη επιχειρηματικών ανταγωνισμών που λυμαίνονται και το χώρο του αθλητισμού και αξιοποιούν τέτοιες συμμορίες.
Μπορεί να μένει ατόφια, γνήσια, να προάγει την αλληλλεγύη τη συλλογικότητα, την αγωνιστική στάση, να απομονώνει τέτοια στοιχεία.
Για να μην υπάρξει άλλος Άλκης… Παναγιώτης, Κώστας… ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στον Πειραιά, ούτε πουθενά!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι μπροστά για να δυναμώνει όλο και περισσότερο ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει την πολύμορφη βία με την οποία ο λαός και η νεολαία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, παλεύοντας την κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού, ενάντια στις εγκληματικές, δολοφονικές και φασιστικές συμμορίες.
Να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Άλκη. Να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες στους δολοφόνους. Να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.