Ένωση Δαρδανελλιωτών: «……καταφέραμε πολλά, υποσχόμαστε περισσότερα

Μέσα σ’ ένα ζεστό και πανηγυρικό κλίμα και με σύμμαχο την ένθερμη υποστήριξη μελών και φίλων, η Προσφυγική Ένωση Δαρδανελλιωτών ο «Αγιος Θεόδωρος» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Οι φετινές πολιτικές και πολιτειακές προσελεύσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, απτό δείγμα της αποδοχής και απήχησης της Ενώσεως.


«……καταφέραμε πολλά, υποσχόμαστε περισσότερα»


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν άνθρωποι της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πλήθος δημοτών και φίλων της Ένωσης. Η αίθουσα του δημαρχείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη γέμισε ασφυκτικά, χειροκροτώντας επανειλημμένα και με θέρμη την κάθε στιγμή αλλά και το πλούσιο, ποικίλο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Την παράσταση έκλεψε το γυναικείο τμήμα της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας, που τραγούδησε αριστουργηματικά, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεράσιμου Κασφίκη. Την χορωδία συνόδευσε στο πιάνο ο κ. Ανδρέας Πριονάς.
Ο ενθουσιασμός έφτασε στο απόγειο του, όταν σηκώθηκε μέρος της χορευτικής ομάδας της Ένωσης, κάτω από Μικρασιατικούς ήχους και τραγούδια , υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Π. Περιστέρη.
Ιδιαίτερη ήταν η τιμή για εμένα προσωπικά όταν η Ασιατικής καταγωγής, συνονόματή μου ζήτησε να χορέψει μαζί μου, δείχνοντας έμπρακτα την επικοινωνία και διάχυση του Μικρασιατικού χθες στο διαπολιτισμικό σήμερα, στόχος που επιτυγχάνεται από την Ένωσή μας.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ Προκόπιος εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλεξίου, του οποίου μετέφερε τις ευχές και έκανε αναδρομή στις χαμένες πατρίδες και τις αναμνήσεις των παλαιοτέρων προσφύγων, δίνοντας ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.
Επαίνεσε το πολύτιμο όπως χαρακτήρισε έργο της Ένωσης και εξέφρασε την υποστήριξη του Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλεξίου, για όλες τις δραστηριότητες των Προσφυγικών σωματείων, με εξέχουσα αναφορά σ’ αυτό των Δαρδανελλιωτών. Μαζί του συνευλόγησαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατέρας Αθανάσιος, οι αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Εμμανουήλ και Παντελεήμονας καθώς και ο διάκονος πατέρας Ευάγγελος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Β΄Πειραιά, από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, εκπρόσωπό τους έστειλαν η κ. Νίνα Κασιμάτη και ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην Βουλευετής Β΄Πειραιά Κινήματος αλλαγής κ. Δημήτρης Λιντζέρης, οι πολιτευτές Β΄Πειραιά από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Γιώργος Βρεττάκος, Μιχαλής Λιβανός και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Στέφανος Χρήστου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και Νίκος Παπαγεωργίου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Δημοκρατική Συνεργασία για την Νίκαια και τον Ρέντη» κ. Κανέλλος Τούντας, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Παναγιώτης Κατηφές, οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Μαραγκάκης, Αφροδίτη. Μάλαμα, Βασιλική Μουταφίδου και Αραβαντινού Μαρία, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Σταυρόπουλος, Αρχοντία Παπαδοπούλου (και πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας), Νίκος Μπακιρτζής και Αντώνης Λιντζέρης, ο πρώην αντιδήμαρχος δήμου Νίκαιας κ. Μάκης Σταυρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄Πειραιά Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Κατσιρούμπας, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορυδαλλού κ. Σπυρίδων Μάρκου με την υπεύθυνη εθελοντισμού Βάσω Λούλου.
Επίσης αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορυδαλλού κ. Σοφία Ταχμαζίδου, η κ. Ελένη Πέτρακα από την γραμματεία προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Ν.Δ., η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου « ΙΩΝΙΑ», Ο κ. Παναγιώτης Μωραΐτης εκπρόσωπος του συλλόγου αποφοίτων αρρένων Νικαίας « Ο ΟΜΗΡΟΣ», ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σαλαλές, το μέλος του Δ.Σ. των παιδικών σταθμών του δήμου μας κ. Τάκης Μεσίσκλης.
Η προϊσταμένη του 6ου Νηπιακού σταθμού του Δήμου μας κ. Βάνα Γεωργαντζέλη, από την Ένωση Σμυρναίων Αθηνών ο κ. Σταύρος Μελιδώνης, Από την Ένωση Εφεσίων ο κ. Γιάννης Λεγάκης, από την Ένωση Ρενκιωτών η κ. Νίτσα Μανέλου, από την Ένωση Σμυρναίων η κ. Αικατερίνη Τετράδη, από την ένωση Βιθυνών η κ. Ευδοξία Παπαδοπούλου, από τον Σ.Π.Α.Κ.Ι.Ν. ο επίτιμος πρόεδρος κ. Βύρων Κρίθαρης, από τον εμπορικό σύλλογο Νικαίας ο κ. Αντώνης Σταματιάδης, ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος κ. Σταμπουλής, από την εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ η κ. Ελένη Κανατσέλη, από την Χ.Α.Ν. Νικαίας ο κ. Βασίλης Σπανάκος και η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Μανιατών και Φίλων «Η ΜΑΝΗ» κ. Κατσαφάδου Στρατονίκη.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: