Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τους ανθρώπους του επιχειρείν

Στην κοινή εκδήλωση των Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και των Παραγωγικών Φορέων Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τους ανθρώπους του επιχειρείν έμπρακτα αξιοποιώντας ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία».
Επιφανείς επιχειρηματίες και διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρείν βραβεύθηκαν για την πολυετή και σημαίνουσα προσφορά τους στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου κατά τη διάρκεια ειδικής τιμητικής βραδιάς στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του ΕΒΕΠ στον Πειραιά.
Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και των 10 παραγωγικών φορέων του Πειραιά, με την ευκαιρία του Νέου Έτους, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος, Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.
Με αφορμή την σχετική διοργάνωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους ανθρώπους του επιχειρείν έμπρακτα αξιοποιώντας ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η στήριξη μας ήταν ουσιαστική και στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν, τόσο η επιχορήγηση με 250 εκατ. € στις επιχειρήσεις ώστε να κρατηθούν ζωντανές και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, όσο και οι χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, π.χ. ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των Επιμελητηρίων κ.α.
Παράλληλα κατασκευάσαμε και έχουμε δρομολογήσει εκατοντάδες έργα και δράσεις στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή. Θέλω να συγχαρώ το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ουσιαστική ανάπτυξη στον Πειραιά και συνολικά στη χώρα. Εύχομαι μια παραγωγική χρονιά με υψηλούς δείκτες ευημερίας σε όλους του πολίτες»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη, όσο και τα Κυβερνητικά στελέχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι ο Πειραιάς θα πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της τιμητικής διοργάνωσης βραβεύθηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, για τη σημαντική προσφορά τους και την πολυετή στήριξή τους στο έργο του Επιμελητηρίου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Προκοπίου έχει συμβάλει στην αναγέννηση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.
Επίσης αναγνωρίζοντας τη μακρά και πολύτιμη προσφορά των επιχειρήσεων στο ελληνικό «επιχειρείν», το Επιμελητήριο βράβευσε τις εταιρίες ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε., ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, Όμιλο ΑΤΤΙCA GROUP και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.