Γ. Δημητριάδης: Μήνυμα στους δημότες του Πόρου

Αναφορικά με την εκλογική χρονιά 2023

«Φίλες και φίλοι,
Μπαίνοντας στην εκλογική χρονιά, συνεχίζουμε απερίσπαστοι την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον τόπο μας στους τομείς που έχει αρμοδιότητα ο Δήμος και να εξασφαλίσουμε από την Πολιτεία τα αυτονόητα αγαθά που δεν μας παρέχει στους τομείς δικής της αρμοδιότητας. Καθώς στις υπόλοιπες σελίδες της εφημερίδας παρουσιάζονται θέματα που αναφέρονται στην προσπάθεια αυτή, στο εισαγωγικό μου σημείωμα θα αναφερθώ στην προεκλογική περίοδο.
Μια περίοδο που ακόμα δεν έχει ανοίξει, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό θα ήταν να είχε παρουσιαστεί ένας αντίπαλος συνδυασμός ή έστω ένας αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος. Μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη για την λειτουργία της δημοκρατίας, ώστε να μπορεί να κριθεί όχι μόνο η δική μας αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, αλλά και κάθε εναλλακτική πρόταση και προσέγγιση των δεδομένων που αφορούν στον Δήμο μας.
Φυσικά θα ήταν υποκριτικό να ισχυριστώ ότι η γενική αίσθηση αποδοχής της δημοτικής αρχής και η απουσία αντιπάλου οχτώ μόλις μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συνδυασμών δεν εξυπηρετεί τον προεκλογικό μου σχεδιασμό και ότι δεν με χαροποιεί.
Από την στιγμή όμως που υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα που -σε προφανή συνεννόηση μεταξύ τους- εκφράζονται δημόσια εναντίον της δημοτικής αρχής (μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας), θεωρώ επιτακτικό να εκτεθούν θεσμικά και να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών παρουσιάζοντας τις αντιπροτάσεις τους για το πρόγραμμα και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.
Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα αυτά έχουν προτιμήσει να δηλητηριάζουν την δημόσια συζήτηση με τοξική ρητορική ακραίες προσβολές προς εμένα, τους συνεργάτες μου και τους υποστηρικτές μου (δηλαδή την πλειοψηφία της κοινωνίας βάση των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2019), λαϊκισμό, και νηπιακού επιπέδου κριτική.
Και χρησιμοποιώντας εναντίον μου την τακτική της ποινικώς κολάσιμης συκοφαντίας, μέσω ενός ψεύτικου προφίλ πίσω από το οποίο προφανώς κρύβεται άνανδρα κάποιος από τους ίδιους. Πρόκειται, βέβαια, για μια τακτική που έχω συνηθίσει να αντιμετωπίζω ήδη από το 2010, χωρίς ποτέ να την ανταποδίδω, αλλά και χωρίς να την αφήνω ατιμώρητη στο πεδίο που πρέπει, δηλαδή σε εκείνο της ελληνικής δικαιοσύνης.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και εσωτερικός χώρος
Συνεπώς, θεωρώ επιτακτικό τα πρόσωπα αυτά να σοβαρευτούν, να συγκροτήσουν έναν εκλογικό συνδυασμό και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ώστε να κριθούν από τους πολίτες. Ακόμα και αν δεν έχουν αποφασίσει ήδη να το κάνουν, τους προτρέπω εγώ να το κάνουν, γιατί μόνον αυτός είναι ο πολιτισμένος και δημοκρατικά αποδεκτός τρόπος πολιτικής αντιπαράθεσης και αναμέτρησης. Δηλαδή, αναμέτρηση θέσεων και προτάσεων από επώνυμους ενήλικες που αναλαμβάνουν υπεύθυνα έναν συγκεκριμένο πολιτικό ρόλο (του υποψηφίου) και διεκδικούν έναν άλλο (του αιρετού).
Φυσικά δεν παριστάνω ότι δεν επιθυμώ μια ευρεία εκλογική νίκη, αλλά αντιθέτως έχω την βεβαιότητα ότι αν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι μέχρι στιγμής εκπέμπουν μόνο αρνητικά σήματα και καμία ιδέα, εκτεθούν εκλογικά, δεν θα έχουν σοβαρή απήχηση στο εκλογικό σώμα. Και, βέβαια, αν κάνω λάθος εκτίμηση, ένας λόγος παραπάνω οι δημότες να τους προτιμήσουν και να στείλουν εμένα σπίτι μου.
Από την μεριά μου, έχω ήδη από πέρυσι ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου για τις εκλογές, έχω διαμορφώσει και εγκρίνει στα αρμόδια όργανα του Δήμου έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό έργων και δράσεων και με πάρα πολύ μεγάλη χαρά εδώ και έναν χρόνο ανακοινώνω υποψηφίους για τον συνδυασμό του 2023, ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη τον απαιτούμενο αριθμό για την συμμετοχή στις εκλογές.
Επίσης, εκτός από την τακτική έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών μέσω της εφημερίδας και των Δελτίων Τύπου, σύντομα θα λειτουργήσει και η ιστοσελίδα του συνδυασμού, στην οποία θα παρουσιάζονται όλα τα υλοποιημένα και σχεδιαζόμενα έργα και δράσεις. Με όλα αυτά δεν θέλω να πιέσω κανέναν να ψηφίσει τον συνδυασμό μου, ούτε να τον μεταπείσω αν δεν είναι ευχαριστημένος μαζί μας, αλλά θέλω να δώσω στους δημότες πρόσβαση σε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε να διαμορφώνουν ισχυρή γνώμη μόνοι τους.
Και έχω την πεποίθηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών έχει διαμορφωμένη και σταθερή γνώμη ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν. Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ηθική επιβράβευση και το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε!
Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες και όλους!
Γιάννης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πόρου»
 (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ»)