Κ. Μονογιού: Μέσω ενεργειακής θύελλας, η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αφουγκράζεται τις δυσκολίες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις που σαρώνουν ολόκληρη την Ευρώπη, επηρεάζουν σοβαρά και τη χώρα μας.

Για αυτόν τον λόγο ο Προϋπολογισμός έχει ως βασικές προτεραιότητες αφενός τη συνέχιση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη, και αφετέρου την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας και την ολόπλευρη ενίσχυση της Πατρίδας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων μας.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων όπως φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία.
Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη στήριξη του εισοδήματος, στην προστασία από τις συνέπειες της ενεργειακής θύελλας και ασφαλώς στην ανάπτυξη.