Ν. Κασιμάτη: Η παρούσα δημοτική Αρχή Σαλαμίνας παραβιάζει τη Δημοκρατική Αρχή και το πρωτόκολλο

Για την ενημέρωση των πολιτών της Σαλαμίνας.

Για την αναγκαία ενημέρωση των πολιτών της Σαλαμίνας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νίνα Κασιμάτη, δεν παρευρέθηκε στο «Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού» που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας στο δημαρχιακό μέγαρο στις 19-20/11/22  με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θέμα τη «Διαμόρφωση της στρατηγικής της Σαλαμίνας για την βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη ναυτιλιακή δραστηριότητα με έμφαση στις Επιπτώσεις από τη κατασκευή της Υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης μεταξύ Σαλαμίνας και Περάματος», καθώς η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν συμπεριλαμβανόταν στους αποδέκτες της με Αρ. Πρωτ. 19630/25-10-2022 Πρόσκλησης που απέστειλε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παρούσα δημοτική Αρχή Σαλαμίνας παραβιάζει τη Δημοκρατική Αρχή και το πρωτόκολλο του Υπουργείου Εσωτερικών, μη επιδεικνύοντας θεσμική ευπρέπεια έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εν τέλει τον απαιτούμενο σεβασμό στην εκπεφρασμένη δημοκρατική βούληση των πολιτών της Σαλαμίνας και της πλειονότητας της Β’ Πειραιά.  

Ούτε άλλωστε η Δημοτική Αρχή διέψευσε ποτέ την από 6/4/21 Ανακοίνωση του Τομέα Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο «Η μονταζιέρα της ΝΔ χτύπησε και στον Δήμο Σαλαμίνας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Επί της ουσίας του «Εργαστηρίου»  η Νίνα Κασιμάτη επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί μόλις ενημερωθεί αρμοδίως.

Επισυνάπτονται η εν λόγω πρόσκληση με τον πίνακα αποδεκτών που περιήλθε σε γνώση μας σήμερα, καθώς και η προαναφερθείσα ανακοίνωση του Τομέα Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

https://www.syriza.gr/article/id/107421/H-montaziera-ths-ND-chtyphse-kai-ston-Dhmo-Salaminas-eis-baros-toy-SYRIZA-Proodeytikh-Symmachia.htm