Β. Βατίστας: Η κινητοποίηση των εργαζόμενων έξω από το δημαρχείο ανάγκασε το Γ. Λαγουδάκη σε ήττα του Δ.Σ.

Ένα σημαντικό εργαλείο στον δικαστικό τους αγώνα κατά του δήμου Περάματος απόκτησαν οι εργαζόμενοι του δήμου με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κατά πλειοψηφία πήρε απόφαση για συνομολόγηση στο αίτημα των εργαζομένων που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Πρόκειται για 41 εργαζόμενους σύμβασης ορισμένου χρόνου (covid ) που υπηρέτησαν σε διάφορες θέσεις και που στη διάρκεια της πανδημίας κράτησαν όρθιο τον δήμο.
Η δημοτική αρχή αν και γνώριζε ότι χωρίς αυτούς τους εργαζομένους οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες , αρνούνταν πεισματικά να συνομολογήσει. 12 δημοτικοί σύμβουλοι προκαλέσαμε δημοτικό συμβούλιο και κατορθώσαμε να ψηφίσει το ΔΣ την συνομολόγηση.
Ο δήμαρχος εισηγήθηκε αρνητικά αλλά δεν του “πέρασε”. Η κινητοποίηση των εργαζομένων έξω απο το δημαρχείο με τα σωματεία τους ήταν καταλυτική. Ως Λαϊκή Συσπείρωση αναλάβαμε και εισηγηθήκαμε το κοινό αίτημα των 12 δημοτικών συμβούλων που αποτελούσε αίτημα των εργαζομένων.
Ύστερα από έντονη διαπάλη στο ΔΣ υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Αλγεινή εντύπωση στους εργαζόμενους προκάλεσε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το ΔΣ διά ζώσης προτιμώντας την τηλεδιάσκεψη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του η δημοτική αρχή ήταν κλεισμένη στον δήμο με τους εργαζόμενους έξω από το δημαρχείο να ζητούν να παρέμβουν.
Εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήμασταν μαζί τους έξω από το δημαρχείο και τους διευκολύναμε με τα δικά μας τάμπλετ να τοποθετηθούν. Η στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Περάματος δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού με τη κυβέρνηση, υλοποιούν την ίδια πολιτική.
Ενιαία είπαν όχι στην τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου και Έργου σε Αορίστου Χρόνου. Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι άλλο μας χρειαστούν.