Νίνα Κασιμάτη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη την κραυγή αγωνίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, που λόγω της λήξης της σύμβασης του προσωρινού νεκροτόμου σε δύο (2) μήνες δεν θα δύναται να διενεργεί νεκροψίες-νεκροτομές, οπότε η υπηρεσία θα μπορεί να λειτουργεί μόνο με …προσευχές, όπως αναφέρει ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ιατροδικαστής Α’ Τάξεως, Δρ. Ηλίας Δ. Μπογιόκας, με την με αρ. πρωτ. 477/26-08-2022 σχετική επιστολή του.

Η Νίνα Κασιμάτη προώθησε αμέσως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την εν λόγω επιστολή και καλεί τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα να επιλύσει άμεσα το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά και ειδικότερα όσον αφορά στην εκ των ων ουκ άνευ θέση του νεκροτόμου, προκειμένου για τη διενέργεια των νεκροψιών-νεκροτομών και συνεπώς για την ομαλή, έγκαιρη και αποτελεσματική για το δημόσιο συμφέρον λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

https://www.syriza.gr/article/id/132203/N.-Kasimath:-H-kybernhsh-Mhtsotakh-yponomeyei-th-leitoyrgia-ths-Iatrodikastikhs-Yphresias-Peiraia.html