Γ. Τσιρίδης: Ελλάδα, υπάρχεις ακόμα, παρά τους “αρίστους” που σε κυβερνούν.

Αντιγράφω γιατί δεν έχω λόγια: Ελλάδα, υπάρχεις ακόμα, παρά τους γελοίους που σε κυβερνούν.

���� Καιρό είχα να συγκινηθώ από κάποιο ατομικό επίτευγμα στον αθλητισμό. Δεν είχα δει τον τελικό των 35χλμ και σήμερα κάθισα να δω από περιέργεια πως θα αντέξει μετά από 48ωρες να τρέξει αλλά 20χλμ. Και η Αντιγόνη όχι μόνο άντεχε αλλά χαμογελούσε όση ώρα έτρεχε, ακόμα και όταν ήταν στη 10η θέση.

Χαμογελούσε γιατί είχε ήδη ξεφτιλίσει την ελληνική πολιτεία που με έναν απίστευτο ηλικιακό ρατσισμό την άφησε να αγωνίζεται μόνη της χωρίς βοήθεια, μετά από την εργασία της στο οικογενειακό τσιπουράδικο. Χαμογελούσε γιατί είχε ήδη πετύχει να κάνει ένα θαύμα μέσα από τεράστιες προσωπικές θυσίες. Και τελικά κατάφερε να περάσει 1η τη γραμμή του τερματισμού για δεύτερη φορά… γράφοντας ιστορία!!
Τεράστια συγκίνηση να βλέπεις την ελληνική σημαία στα χέρια μιας τέτοιας αθλήτριας, λίγες ώρες μετά από το Green screen με τη σημαία να αποτελεί ντεκόρ ένας απαράδεκτου διαγγέλματος για πάνω και κάτω πλατείες, Marfin, κτλ..
[Dionysis Latinopoulos]
Συμπληρώνω με λόγια της μητέρας της αθλήτριας:
“…Είχαμε κάποτε έναν δήμαρχο στην πόλη μας που από την τσέπη του πλήρωσε δυο ζευγάρια παπούτσια για να μπορεί να προπονείται. Τώρα, έχει φύγει από τη ζωή. Έκτοτε, δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από την πολιτεία.”
[Η μητέρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη]
Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι:
Όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν τον αθλητισμό, μερικές μάλιστα το παράκαναν. Κίνητρα, χρήματα,. διευκολύνσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. Δεν ήταν τυχαία η άνοδος του αθλητισμού στη χώρα μας που ως το ’80 ήταν φτωχοσυγγενής των άλλων εθνών και κάτω του μετρίου (με εξαίρεση έναν Ρουμπάνη το ’56 κι έναν Παπανικολάου το ’70 που δεν πήρε ούτε καν μετάλλιο).
Όλες οι κυβερνήσεις στήριζαν τους αθλητές κι η σημερινή εξαίρεση της Αντιγόνης δεν οφείλεται στην διαφορά δεξιάς αριστεράς αλλά στην απίστευτη βλακεία αυτής της “κυβέρνησης των αρίστων” που αποδείχτηκαν τενεκέδες σε όλα. Αυτοί οι “άριστοι” (όχι όλοι τους βέβαια) με επικεφαλής ένα άτομο εγωπαθές και αλαζονικό, έχουν επιδείξει σε πολλούς τομείς ατελείωτη απανθρωπιά και κακία. Η Αντιγόνη υπήρξε ένα ακόμα θύμα τους που όμως μπόρεσε να τους τρίψει την “αριστεία τους στην βλακεία” στη μούρη με τις απίστευτες πράξεις της.