Γ. Μώραλης: Δρομολογούμε παρεμβάσεις για 2021-2027

Γ. Μώραλης: Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη μας, με θέμα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ τα προηγούμενα χρόνια ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν προς υλοποίηση κατά τη νέα διαχειριστική περίοδο του ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι απαραίτητη προκειμένου να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις για την πόλη μας, κάνοντας έτσι πράξη το όραμα μας για τον Πειραιά και την αναπτυξιακή στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει με ορίζοντα το 2030.
Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε και εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκούς πόρους μέσω της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης ύψους 80.000.000 ευρώ, τους οποίους και απορροφούμε σταδιακά, υλοποιώντας μαζί με άλλες χρηματοδοτήσεις, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης, με έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον Πειραιά, δημιουργώντας σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και προϋποθέσεις ευημερίας για όλους τους πολίτες.
Με δεδομένη την απόφαση οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου να επεκταθούν και στη νέα, με τις κατάλληλες προσαρμογές, ο Δήμος Πειραιά και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρισκόμαστε στη φάση επεξεργασίας και διαμόρφωσης του νέου φακέλου για την ΟΧΕ της περιόδου 2021 – 2027. Ο φάκελος θα υποβληθεί προς έγκριση, ένταξη και χρηματοδότηση μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης του νέου ΠΕΠ και εκδοθούν από τη Διαχειριστική Αρχή οι σχετικές προσκλήσεις.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής, κο Δημήτρη Δρόση, καθώς και το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και των στελεχών της, για την υποστήριξη στις πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η συνεργασία μας είναι διαρκής, γόνιμη και παραγωγική, με κοινό γνώμονα την μεγιστοποίηση των οφελών για τον Πειραιά και τους πολίτες από την υλοποίηση αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων και δράσεων, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.