Μ. Κατρίνης: Το “επιτελικό” κράτος απέτυχε

Το “επιτελικό” κράτος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, απέτυχε για ακόμα μία φορά στην Ηλεία! Από την επίσκεψή μου στις πληγείσες περιοχές είναι σαφές πως οι Πολιτεία πρέπει να προβεί σε 3 άμεσες παρεμβάσεις:

– Άμεση αποζημίωση των πολιτών που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, αλλά και πρόνοια για όσους μειωθεί το εισόδημα τους λογω των καταστροφών. Η Ηλεία έχει πληρώσει ακριβά τις καθυστερήσεις, ενώ o διάλογος για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής λογω των περσινών πυρκαγιών ξεκίνησε μόλις πριν μια εβδομάδα….
– Ενίσχυση των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Η Ηλεία εμφανίζει το μεγαλύτερο αριθμό φωτιών πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια.
– Έμφαση στην πρόληψη με έγκαιρη οικονομική ενίσχυση των Δήμων και των Δασαρχείων αναλογικά με την έκταση των Δήμων (η τελευταία δόση της ενίσχυσης έφτασε μόλις την τελευταία εβδομάδα).
*Μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισκεφθήκαμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων ενώ συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τον Δήμαρχο κ. Διονύσιο Μπαλιούκο, τον εκτελούντα χρέη Διοικητή Πυροσβεστικής Ηλείας κ. Χριπάτσιο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκη Δημητρουλόπουλο, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δείτε περισσότερα για την επίσκεψή μου εδώ–> https://www.ilidakampos.gr/…/42263-to-epiteliko-kratos…