Εγκατάσταση ράμπας ΑμεΑ SEATRAC και στην Σαλαμίνα

Σε λειτουργία τέθηκε στην παραλία Ρέστη η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.

Μετά από ενέργειες του Δήμου και με τη πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων κ.κ. Ν.Κόγια και Σ.Νάννου και με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων Αμεα Σαλαμίνας, το μηχάνημα που είχε αγοραστεί από τον Δήμο το 2012 και παρέμενε σε αχρησία σχεδόν κατεστραμμένο για πολλά χρόνια, επισκευάσθηκε πλήρως, κατασκευάσθηκε νέος διάδρομος πρόσβασης στη ράμπα, εκδόθηκε η σχετική άδεια και τέθηκε σε λειτουργία.

Πρόκειται για ένα αυτόματο αμαξίδιο, του οποίου η χρήση διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να εισέλθουν και στην συνέχεια να εξέλθουν με ασφάλεια και ευκολία από την θάλασσα με τη χρήση τηλεχειριστηρίου.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα κίνητρο στα άτομα αυτά να επισκεφτούν την παραλία για να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν την θάλασσα.
Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία!
Μπορείτε να προμηθευτείτε το χειριστήριο των SEATRAC εντελώς δωρεάν (χρεώνεστε μόνο τα έξοδα αποστολής).
1. Επισκέπτεστε τη σελίδα www.seatrac.gr , επιλέγετε «εγγραφή» στη δωρεάν υπηρεσία ενημέρωσης για τα SEATRAC.
Εγγράφεστε εντελώς δωρεάν μέσω της φόρμας για να ενημερώνεστε για την εγκατάσταση, συντήρηση και απεγκατάσταση των SEATRAC που σας ενδιαφέρουν. Λαμβάνεται sms ή/και email εντελώς δωρεάν!
2. Επιλέγετε το κουτάκι «θέλω χειριστήριο»
3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία αποστολής. Σε 1-3 μέρες το χειριστήριο είναι στη διάθεσή σας.
Το χειριστήριο είναι ίδιο για όλα τα SEATRAC!
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε:
“Παραδίδουμε μια παραλία προσβάσιμη και φιλική για τα ΑμεΑ., κάτι που αποτελεί καθήκον μας. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες παραλίες. Δεν θα σταματήσουμε τις πρωτοβουλίες μας μέχρι το ‘όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί’ γίνει πράξη στο νησί μας”.