Β. Κορκίδης: Κέντρο στήριξης της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά

Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΠ στην ημερίδα ενημέρωσης του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, που προωθεί και υποστηρίζει πολιτικές στήριξης του επιχειρείν, θεωρεί ότι το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί καινοτόμο δράση για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία μπορεί να επιτελέσει έναν αρωγό ρόλο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά.
Είναι προφανές ότι το Επιμελητήριο θα υποστηρίξει τον Δήμο στην εφαρμογή της Στρατηγικής Γαλάζιας Ανάπτυξης και στη χάραξη της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα μέσω της εκπόνησης εμπεριστατωμένων μελετών και ερευνών που αποτυπώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της οικονομίας και των επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά.
Η παροχή υποστήριξης σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έτσι μετέχει ενεργά στην στήριξη του επιχειρείν της πόλης που «ελέγχει» γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η «γαλάζια οικονομία» πρέπει να περάσει από την θεωρία στην πράξη. Και για να συμβεί αυτό προς όφελος της με την ευρεία έννοια τοπικοί οικονομία απαιτείται η συνέργεια όλων εκείνων των δυνάμεων που μπορούν έγκαιρα και έγκυρα να «καθοδηγήσουν» την επιχειρηματικότητα σωστά προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά. Η δράση «Κέντρο Στήριξης Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που εντάσσεται στην ευρύτερη Στρατηγική για την Γαλάζια Ανάπτυξη για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Πειραιά με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Μια πρωτοβουλία την οποία και συγχαίρουμε. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί, είναι μια δύσκολη εποχή και νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι την επόμενη ημέρα, να είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε, για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς συλλόγους. Άλλωστε τα αποτελέσματα των νέων συστάσεων επιχειρήσεων το Α’ εξάμηνο στο ΕΒΕΠ δείχνουν ετήσια αύξηση 20% με 650 εγγραφές φέτος, έναντι 537 πέρυσι. Τέλος στην 86η ΔΕΘ το περίπτερο του ΕΒΕΠ θα φιλοξενήσει το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, Νεοφυών Επιχειρήσεων, Γνώσης και Καινοτομίας – «Blue Lab».