Ρ. Δούρου: “Μετρημένος είναι ο χρόνος αυτής της ταξικά ιδεοληπτικής, τοξικής κυβέρνησης”.

Το γνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που αίφνης εκεί που μιλούσε για αυτοδυναμία, τώρα θυμήθηκε τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Υπολογίζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τους πολίτες που επί 32 μήνες κοροϊδεύει, απαξιώνει και φτωχοποιεί. Είναι οι ίδιοι που του στέλνουν το μήνυμα ότι η νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμισή του δεν θα περάσει.

Και ότι πολύ σύντομα, μια άλλη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης, με ραχοκοκκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αναλάβει την ευθύνη, όπως ήδη το έπραξε μία φορά, να ακυρώσει την αντιμεταρρύθμιση και να φέρει τον τόπο στο ξέφωτο για να πάρουμε βαθιά ανάσα και να δουλέψουμε μαζί για την Ελλάδα της ελπίδας και της αλλαγής”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ιερισσό, μαζί με τη βουλεύτρια, αναπληρώτρια τομεάρχη Μακεδονίας Θράκης, Κ. Μάλαμα, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χαλκιδικής, Κ Γκοντίνο, την πρώην βουλεύτρια Κ. Ιγγλέζη, τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιερισσού.

“Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπογράφονται λεόντειες, αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμφωνίες, που θέτουν σε αντιπαράθεση την οικονομική ανάπτυξη με το περιβάλλον, την ασφάλεια των εργαζομένων, πλήττοντας το κράτος δικαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υπογράψει και τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που δίνει το πράσινο φως για επενδύσεις κατά του περιβάλλοντος, κατά των των τοπικών κοινωνιών, υπέρ ημετέρων”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, χθες η ίδια σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε η Ο. Μ. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιερισσού, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Χαλκιδική.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γεροπλατάνου

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τη Ρ. Δούρου, την Κ. Μάλαμα, τον Κ. Γκοντίνο και μέλη της ΝΕ Χαλκιδικής, επισκέφθηκε τα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Ζερβοχωρίων Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μαζί με στελέχη της ΟΜ επισκέφθηκαν το μνημείο της φύσης του Γεροπλατάνου Χαλκιδικής και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γεροπλατάνου, Δημήτρη Αντωνά. “Στην Ελλάδα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη οι μεγάλοι χαμένοι είναι η κοινωνία, η περιφέρεια, το περιβάλλον, το κράτος δικαίου, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών”, είπε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θέτει σε δημόσιο διάλογο τις προγραμματικές θέσεις για την παραγωγική ανάπτυξη του τόπου, με όρους κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης, σεβασμού του περιβάλλοντος. “Μαζί με τους πολίτες συζητάμε και επιχειρούμε να σκιαγραφήσουμε λύσεις. Αυτός είναι και σκοπός μας με αυτές τις συναντήσεις με αυτή την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες”, είπε χαρακτηριστικά.

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού και το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος

Εξάλλου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετείχε σε σύσκεψη με τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ύπαρξης και της εκμετάλλευσης των μεταλλείων καθώς και το εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής. Και αργότερα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού.

“Σήμερα, σε μια συγκυρία σώρευσης των κρίσεων, είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαίο ένα νέο, συνεκτικό υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, με δημιουργία ανθεκτικών υποδομών, με αξιοποίηση των σοβαρών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Με ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της. Στον αντίποδα ακριβώς της αντιπεριβαλλοντικής, αντικοινωνικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, από την οποία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Η αντιμεταρρύθμιση Μητσοτάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ακυρώνει την προσπάθεια αναβάθμισής της από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και για την αντιμετώπιση των κρίσεων, αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου στη συνάντηση αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού, που οργάνωσε την Παρασκευή, στον Πολύγυρο, το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χαλκιδικής, με θέμα “τα κρίσιμα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα και ειδικά στο Νομό Χαλκιδικής”.

“Οι Δήμοι και οι Περιφέρειας δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, να υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, προσωπικές στρατηγικές. Ό,τι δηλαδή γίνεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, η οποία όμως πατά σταθερά στα χνάρια όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση ως σήμερα”, παρατήρησε χαρακτηριστικά. “Το σύνθημα της ΕΝ.ΠΕ “από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση”, παραμένει στα χαρτιά. Και είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών των κυβερνήσεων της χώρας ως το 2015 καθώς και της αντιμεταρρύθμισης που προωθεί συστηματικά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη”. “Σήμερα η νοεφιλελεύθερη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διευρύνει τη δημοκρατία και την αντιπροσωπευτικότητα, δεν διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στο εγγύτερο προς αυτούς, επίπεδο διακυβέρνησης και, εντέλει, ακυρώνει την προσπάθεια αναβάθμισης της ΤΑ που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.