Δ. Χατζηδάκης: Μύθοι, αλήθειες, γεωπολιτικές αστοχίες

Διαβάζοντας τον τύπο και παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων την τελευταία βδομάδα στην τηλεόραση, διαπιστώνω τα ακόλουθα:

1. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα.
2. Το κόστος του πολέμου δεν θα επιβαρύνει μόνο τις αντιμαχόμενες πλευρές αλλά και όλους τους πολίτες της Ευρώπης με οικονομική κρίση, ενεργειακή και επισιτιστική.
3. Η Ρωσία όταν διαθέτει στο οπλοστάσιό της πάνω από 6 χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές, από ποιον και πότε απειλείται τα τελευταία 60 χρόνια;
4. Η σημερινή Ρωσία έχει μεταλλαχθεί σ’ ένα πραγματικό καπιταλιστικό κράτος που έχει υιοθετήσει τον τρόπο ζωής, εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης καθ΄ ολοκληρία του Δυτικού κόσμου.
5. Επιθυμεί μάλλον την επανίδρυση της Τσαρικής Αυτοκρατορίας, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας με τα κράτη δορυφόρους.
6. Κατάφερε η Ρωσία με την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, να επιφέρει την ενότητα όλου του Δυτικού κόσμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός απρόκλητου και αδικαιολόγητου πολέμου.
Κατά την εκτίμησή μου εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός, η Ρωσία θα καταρρεύσει γιατί μπορεί να έχει εφήμερες στρατιωτικές νίκες αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην επικοινωνία και στην οικονομία.
Όσοι επιχείρησαν το «μόνοι εναντίον όλων», ηττήθηκαν, καταστράφηκαν και απαιτήθηκαν πολλά χρόνια για να ορθοποδήσουν.
Αυτό κατά την εκτίμησή μου θα γίνει και τώρα, γιατί έτσι έχει καταγραφεί από την ιστορία.
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "Μόνος Εναντίον Εναντίονόλων όλων"