Γ. Μώραλης: Συνεχίζουμε για έναν καλύτερο Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα

Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2022 που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο αποτυπώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας, με μεγάλα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τον σχεδιασμό μας για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα.
Καταρτίσαμε έναν ρεαλιστικό, προϋπολογισμό, με νέα μείωση στα ανταποδοτικά τέλη ύψους 5%, και με τη συνολική μείωση επί θητείας μας να ανέρχεται στο 23%.
Πέρα από τα μεγάλα έργα που ήδη υλοποιούνται όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, η ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου, καθώς και έργα καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά, στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως είναι η Ο.Χ.Ε., το ΕΣΠΑ και το «Πράσινο Ταμείο», με παρεμβάσεις για την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία, τη γαλάζια ανάπτυξη, καθώς και για μια σειρά αναπλάσεων.

Από την άλλη, συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ και η ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και την επίσπευση όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως είναι το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ και η δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου.


Συνεχίζουμε με την ίδια επιμονή και με σκληρή δουλειά να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας στους Πειραιώτες. Προφανώς υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες, όπως είναι η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού και οι μη ευέλικτες διαδικασίες που διέπουν τη δημόσια διοίκηση. Παρόλα αυτά, ο Δήμος Πειραιά βελτιώνεται διαρκώς.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου και Δημήτρη Καρύδη, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει.
Συνεχίζουμε για έναν καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.