ΣΒΑΠ: Οι Επιμελητηριακές Μεταρρυθμίσεις ας γίνουν έναυσμα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

 

 

Οι μεταρρυθμίσεις, όπως και αυτή του Επιμελητηριακού θεσμού ας δώσουν έναυσμα για μια καθολική «εκστρατεία» κάθε μορφής κινητοποίησης Πολιτείας και παραγωγικών τάξεων για επενδύσεις και ανάπτυξη». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Έχουμε θέσει και στο παρελθόν ως ανάγκη για τις επενδύσεις στην μεταποίηση, σε όλη την χώρα, να χρησιμοποιηθούν τα Επιμελητήρια και ως «εργαλεία» πάταξης της γραφειοκρατίας. Η Επιμελητηριακή μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση ας είναι η απάντηση σε προκλήσεις για ανάπτυξη τώρα που η χώρα οφείλει να μην καθηλωθεί από οποιασδήποτε άλλης μορφής προκλήσεις και απειλές για την ηρεμία της οικονομίας μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στην παραπάνω τοποθέτησή του, με την ευκαιρία των μεταρρυθμίσεων και στο καθεστώς λειτουργίας των Επιμελητηρίων, και υπογράμμισε:

– Να ξεπεράσουμε μειοψηφικές απόψεις της Δημόσιας Διοίκησης που με θολά επιχειρήματα περιβαλλοντικών

17991253_10156522107424988_487463989368614615_n

και άλλων στόχων αποδυναμώνουνε την διαφαινόμενη νέα τάση εκδήλωσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
– Να χαρακτηρίσουμε ως αντικίνητρα τις αδυναμίες επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων και των συνεργασιών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την Πολιτεία στις αναπτυξιακές ανάγκες της οικονομίας.
– Να εγκαινιάσουμε μια νέα μορφή διαλόγου με τις παραγωγικές τάξεις με στόχο την άμεση και με ταχύτατο χρονοδιάγραμμα, την επίλυση εμφανών εμποδίων σε όλο το φάσμα της ανάπτυξης.

image002