ΣΒΑΠ : Σεμινάριο Πωλήσεων : “Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση vs της πελατοκεντρικής προσέγγισης στην εξυπηρέτηση πελατών και πώληση αγαθών”.

 

 

Με  μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε   το σεμινάριο του ΣΒΑΠ : «Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ vs ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ στην εξυπηρέτηση πελατών και πώληση αγαθών» την  Πέμπτη  22  Ιουνίου 2017 στο μέγαρο  του   ΕΒΕΠ. Η προσέλευση  των ακροατών  ήταν   πολύ μεγάλη.  Τα   άτομα  που παρευρέθηκαν   παρακολούθησαν    το σεμινάριο και   τον  ψυχολόγο-ομιλητή κ. Νικόλαο  Τράντο με αμέτρητο  ενδιαφέρον  κ  προσήλωση.

Ο Πρόεδρος  του  ΣΒΑΠ κ.Δημήτρης  Μαθιός  προλόγισε  το σεμινάριο, ας διαβάσουμε  τον πρόλογό του:

«Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην εξυπηρέτηση πελατών κατά την  πώληση αγαθών, που είναι και το ζητούμενο στο σημερινό μας σεμινάριο, δεν αποτελεί, κατά την άποψή μας, απλό αντικείμενο ψυχολογίας που προσφέρεται μόνο για ανάλυση.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι κανόνες της Εταιρικής Ευθύνης επιχειρήσεων και επιχειρηματιών είναι καθήκον.

Και οι υποχρεώσεις μας απέναντι στον πελάτη- άνθρωπο δεν είναι ζήτημα  ενός καλού εργαλείου για την επιτυχία μας. Είναι ο δρόμος της ανθρώπινης προσέγγισής.

Ο δόμος της ανθρώπινης σχέσης.

Ο δρόμος που φέρνει  μόνιμα και καλύτερα αποτελέσματα.»

Ας  δούμε  κ  τα  βασικά σημεία  του  σεμιναρίου: Λεπτομέρειες για την εκπαίδευση

 

Στις ημέρες μας οι πελάτες λειτουργούν περισσότερο από ποτέ, συναισθηματικά. Είναι περισσότερο από ποτέ απαιτητικοί και η καλή διαχείρισή τους, είναι πια απο τους πιο δύσκολους γρίφους που καλείται μία επιχείρηση να λύσει. Μελετώντας τις τελευταίες έρευνες για την ψυχολογία των καταναλωτών του σήμερα και έχοντας σαν οδηγό τις τεχνικές της Ψυχολογίας για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθηματικά φορτισμένων Ανθρώπων, πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα ενναλακτικό τρόπο προσέγγισης πελατών, την Ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Αναλυτικά η Θεματολογία του Σεμιναρίου

  • Ο πελάτης του σήμερα και η ψυχολογία του… ᾽᾽ Τα θέλω όλα ᾽᾽
  • Τι ψάχνει, πως φέρεται, πώς τιμωρεί και πώς επιβραβεύει επιχειρήσεις
  • Η Αντισυστημική συμπεριφορά του
  • Η Επιβίωση των επιχειρήσεων, μπορεί να στηριχθεί τελικά σε δύο μόνο άξονες
  • Τα 4P του marketing, έγιναν πιά, τα 8P της απόλυτης εξυπηρέτησης πελατών
  • Τεχνικές θεραπείας παραπόνων και διαχείρισης αντιρρήσεων πελατών
  • Το περίφημο storytelling και πως στην πράξη γίνεται εργαλείο πωλήσεων
  • Ψυχολογικά μοντέλα επικοινωνίας, για την αύξηση της πειθούς σε πελάτες

Ο   ΣΒΑΠ  είναι  ο  Σύνδεσμος  Βιομηχανιών Αττικής   Πειραιώς.Ο Πρόεδρος  είναι ο κ. Δημήτρης  Μαθιός , κ στο σεμινάριο  μας  υποδέχηκαν κ μας χορήγησαν βεβαίωση  παρακολούθησης  η Διευθύντρια  του ΣΒΑΠ κ Αικατερίνη  Ριμποπούλου,  το σεμινάριο  παρακολούθησε  πλήθος  κόσμου διακρίναμε κ  τον Γενικό  Γραμματέα  Επιστημονικών  φορέων της  Ν.Δ.  κ. Νίκο  Κωστόπουλο.

 

 DSCN1931DSCN1934

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Εισηγητή

 

Ο Νικόλαος Γ. Τράντος σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές, στην Ψυχομετρία (αξιολόγηση Ανθρώπων, με τη χρήση Ψυχομετρικών Εργαλείων). Επιπροσθέτως από το 2012 έχει εκπαιδευτεί και προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και υπηρεσίες προσωπικής βελτίωσης και καθοδήγησης, με την τεχνική του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.)

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής Κοινωνικών Δεξιοτήτων (social skills observer) από μία ομάδα Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού (GIB – Society for Innovation Research and Consulting (Γερμανία), Danmarks Paedagogiske Universitetsskole, AARHUS University (Δανία) Folkuniversitetet vid Lunds Univeritetet (Σουηδία) Senate of Berlin, Department for Integration, Labour and Social Affairs (Γερμανία) University of Aegean (Ελλάδα).

Επίσης, είναι πιστοποιημένος αξιολογητής επιχειρήσεων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Ποιότητας (Validator και Assessor του E.F.Q.M.).

Από το 2005 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, ενταγμένος σε όλα τα Εθνικά Μητρώα (ΟΑΕΔ, ΕΚΕΠΙΣ μητρώο β) και διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία άνω των 6.500 ωρών στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στον επαγγελματικό τομέα, διαθέτει σημαντική, συγκεκριμένη και εξειδικευμένη προϋπηρεσία, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν, Διευθυντής τμημάτων Ανθρώπινων Πόρων και υπεύθυνος εκπαίδευσης και αξιολόγησης στελεχών σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

 

 

DSCN1929DSCN1925