Γ. Ιωακειμίδης: Συμμετέχουμε & αλλάζουμε τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης

Κάναμε στο Δήμο μας την πρώτη ανοιχτή συζήτηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με τη συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτών και εκπροσώπων συλλογικών φορέων της πόλης.
Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής του Δήμου μας για να γίνουν καλύτερες οι μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών στο σύνολο του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και πιο συγκεκριμένα: για την ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας, την ασφάλεια και στάθμευση οχημάτων, την προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών τρόπων μετακίνησης, όπως, ποδήλατο, περπάτημα, κ.ά., την προσβασιμότητα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως, ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με κινητικά προβλήματα, την οργάνωση τροφοδοσίας των καταστημάτων, κ.ά.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "I¡ 1KTEO ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ÎΓ. PENTH ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ማም 80"
Στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε ως Δήμος να φτιάξουμε ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο στρατηγικής για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στη Νίκαια και το Ρέντη, η απάντηση είναι μια και απλή. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες που ζούμε ή και δραστηριοποιούμαστε σ΄αυτό τον τόπο, να πούμε τη γνώμη μας, την πρόταση μας, να καταγράψουμε ό,τι νομίζουμε πως επιβαρύνει τη γειτονιά που ζούμε καθώς και τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε στις καθημερινές μετακινήσεις μας είτε περπατώντας, είτε οδηγώντας.
Γίνετε λοιπόν κι εσείς συμμέτοχοι στην σύνταξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), πάντα πίστευα ότι η γνώμη του καθενός από εμάς έχει βάρος και σημασία, φροντίστε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://nikaia-rentis.sump.gr  (πηγαίνετε στα «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ» και επιλέξτε «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ») και σε περίπτωση που χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, επικοινωνήστε με την Ομάδα ΣΒΑΚ στο τηλ.: 210 7710979.