ECOMACYN:ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2017
Μνημόνιο συνεργασίας (Μ.O.U) υπεγράφη μεταξύ της “ECOMASYN” και του “MARITIME INSTITUTE OF EASTERN MEDITERRANEAN” στα γραφεία της ECOMASYN, την Τρίτη 30 Μάϊου 2017. Το INSTITUTE OF EASTERN MEDITERRANEAN με έδρα την Κύπρο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του, Zacharias Siokouros. Την ECOMASYN εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Stavros Kasidiaris
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ECOMACYN του κ. Κασσιδιάρη:
Στο πλαίσιο των εξελίξεων που αναμένονται λόγω των επερχόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών οι ακόλουθες εταιρείες, με την υποστήριξη τεσσάρων νηογνωμόνων συμφώνησετην σύσταση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «Hellenic Eco Marine Synergy, CoopLtd» (Συν.Π.Ε.), διακριτικό τίτλο ECOMARINESYNERGY και σήμα ECOMASYN.
Τα Ιδρυτικά μέλη του Συνεταιρισμού αποτελούν αλφαβητικά οι παρακάτω εταιρείες:
A. Kopoukis S.A., Alpha Marine Consulting Ltd, ARCO Ltd, C&A Stavros Kassidiaris S.A., DL Automation & Control, Electropneumatic S.A., FARAD S.A., GKC Repairs & Maintenance Ltd., I. Lazaris Ltd, K.E.K. Apopsi S.A., Marita Hellas S.A., New Hellenic Shipyards S.A. Salamina – Spanopoulos Group, Oceanking Technical & Trading S.A., P. Kokkinis Ltd, SGL Engineering LTD & NASDIS, SQE Marine Hellas Ltd, Technava S.A.
Υποστηρικτές κι αρωγοί της πρωτοβουλίας εμφανίστηκαν οι:
Hellenic Register Of Shipping, Lloyd’s Register EMEA, INSB Class International Naval Surveys Bureau, RINA Services S.p.A.
Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που περιλαμβάνουν μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, καθώς και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής φύσεως σε συνδυασμό με τα ανωτέρω σε όλο το φάσμα της λεγόμενης Πράσινης Ναυτιλίας, ενδεικτικά αναφέρονται Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Συστήματα Αποθείωσης (Scrubber), Συστήματα Διαχείρισης Θαλασσίου Έρματος (BallastWaterTreatment), Χρήση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ως καύσιμο.
Για την υλοποίηση του σκοπού του ο συνεταιρισμός προσβλέπει όχι μόνο στη διασύνδεση του δικτύου των μελών του (επαγγελματιών, επιχειρήσεων και φορέων) αλλά και την παροχή συμβουλευτικής ή οργανωτικής βοήθειας, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για τη συλλογική ανάπτυξη τους, τη βελτίωση της επιχειρηματικής τους αξίας και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών τους.
Η αρχική εξωστρεφής στόχευση του συνεταιρισμού εστιάζει στους εξής τομείς:
1.Παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε Διαχειρίστριες Ναυτιλιακές Εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα
2.Παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε Διαχειρίστριες Ναυτιλιακές Εταιρείες που εδρεύουν εκτός Ελλάδας και η προσέλκυσή τους στην Ελληνική Αγορά
3.Συμμετοχή σε διεθνή, Ευρωπαϊκά ή εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα σε συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων
Ο συνεταιρισμός έχει επίσης σκοπό όχι μόνο να συνδέσει επιχειρήσεις, προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών, θεσμικούς φορείς, πανεπιστήμια, επαγγελματικές ενώσεις κ.λπ. αλλά και να συνδράμει στη βελτίωση της εξωστρέφειας της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευής αλλά και της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας γενικότερα.
Επιμέλεια: Κλαίρη Παπαγεροθέου