Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ της PolyecoGroup συμμετείχε στην ημερίδα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

Ο  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ της PolyecoGroup συμμετείχε στην ημερίδα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) σε συνεργασία με την KPMG

 Polyeco_AUTH (1)

O  Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος στο βήμα των ομιλητών  πααρουσίασε το όραμά του μέσα από την ίδρυση του Polyeco Contemporary   Art   Initiative

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) σε συνεργασία με την KPMG   την Πέμπτη 11 Μαΐου. Πάνω από 200 φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Στρατηγική Επιλογή με επίκεντρο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Καινοτομία» στο Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Εκ των  κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης ήταν οΑθανάσιοςΠολυχρονόπουλος, ΕκτελεστικόςΠρόεδρος της PolyecoGroupο οποίος μίλησε για την ίδρυση του «Polyeco ContemporaryArtInitiative» με σκοπό την περιβαλλοντολογική αφύπνιση και την εκπαίδευση εργαζομένων, stakeholders καθώς και της κοινωνίας, η οποία συνήθως παραβλέπει περιβαλλοντολογικά ζητήματα με την δικαιολογία «notinmybackyard».

 

Η εκπαίδευση μέσω της τέχνης αφενός βαίνει προς την εκπλήρωση του στόχου βιώσιμης ανάπτυξης 4 των Ηνωμένων Εθνών και αφετέρου αυξάνει την παραγωγικότητα αφού ενισχύει τους εργαζομένους ώστε να είναι «αυτοπαρακινούμενοι» και εμπνευσμένοι με το αντικείμενο της εργασίας τους.

 

Το επιχειρηματικό όφελος βρίσκεται στην επιτυχία των δράσεων του PCAI,το οποίο φέρνοντας τον κόσμο σε επαφή με έργα μπορεί να αλλάξει την κοινή γνώμη για αυτό το ζήτημα και παράλληλα κερδίζει το στοίχημα με τους stakeholders. Οι καλλιτέχνες κάνουν βαθιά έρευνα διευρύνοντας τον ορίζοντα των εργαζομένων κάνοντάς τους πιο παραγωγικούς.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η EυγενίαΠετρίδου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ιωάννης Κυρίτσης Αναπληρωτής Καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος τμήματος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

Στο πάνελ των ομιλητών της ημερίδας εκτός από τον Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, ήταν η Στέλλα Πολίτου, Διευθύντρια Υπηρεσιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου CSR Hellas, ο Στέφανος Αναγνώστου, Προϊστάμενος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, του ομίλου ΤΙΤΑΝ και ηΣιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG.

Λίγα λόγια για την PolyecoGroup: Η Polyeco Group έχει καταξιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της προστασίας περιβάλλοντοςκαι με συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών και προϊόντων στη ναυτιλία και τη βιομηχανία.

Βασισμένοι στην πολύχρονη εμπειρία μας παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης από πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ναυτιλίας καθώς και όλων των ειδών των εγκαταστάσεων, χερσαίων και υπεράκτιων, όπως τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, διυλιστήρια, πλατφόρμες εξόρυξης, ναυπηγεία, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χημικές και άλλες βιομηχανίες, λιμάνια και μαρίνες. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, παροχή ετοιμότητας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, απάντληση και μεταφόρτωση καυσίμων και φορτίου σε επιχειρήσεις ναυαγιαιρεσίας, παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακού εξοπλισμού, διαχείριση κατεστραμμένου φορτίου και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά την ανέλκυση ναυαγίων.

Η Polyeco Group παρέχει ακόμα ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις σε όλα τα στάδια διαχείρισης επικινδύνων και μη αποβλήτων σε παραπάνω από 1000 βιομηχανικούς χώρους και εγκαταστάσεις καθώς επίσης και 800 εταιρείες σε μερικές από τις πιο δύσκολες τοποθεσίες παγκοσμίως. Στις υπηρεσίες μας συγκαταλέγονται η έκδοση αδειών εξαγωγής αποβλήτων σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βασιλείας, η παροχή εξειδικευμένου εξοπλισμού, οι εκπαιδευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες πεδίου για το διαχωρισμό, επιτόπια επεξεργασία, συσκευασία, μεταφορά και τελική διάθεση/ανάκτηση αποβλήτων σε πιστοποιημένες από την ΕΕ εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια της διεθνούς ανάπτυξης των εταιρειών μας, η Polyeco Group διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς ανά τον κόσμο και έναν ευέλικτο μηχανισμό άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς, καθιστώντας την ως μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις στον τομέα της παγκόσμιας περιβαλλοντικής βιομηχανίας.

 

Λίγα λόγια για το PCAI: Η Πρωτοβουλία για τη Σύγχρονη Τέχνη Polyeco ContemporaryArtInitiative είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αφορμή το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ακολουθούν  φωτογραφίες  κ  επεξήγηση.

 

Polyeco_AUTH (2)Polyeco_AUTH (3) (1)Polyeco_AUTH (4)

Λεζάντα 1. Από δεξιά Αθ. Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, Σ. Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια & COO, Κ. Κοσμίδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, η συντονίστρια Δρ. Ν. Γλαβέλη ΕΔΥΠΕ  Α.Π.Θ., Στ. Αναγνώστου, Προϊστάμενος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, ΤΙΤΑΝ μαζί με φοιτητές Α.Π.Θ.

Λεζάντα 2. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το trailer – παρουσίαση της έκθεσης Paratoxic Paradoxes που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη

Λεζάντα 3. Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο από φοιτητές και φοιτήτριες