Γ. Λαγουδάκης: Ανακοίνωση για την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών

Αναμφίβολα η πανδημία του covid-19 έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο και έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας.
Η μεγάλη πρόκληση της επιστημονικής κοινότητας είναι να υπάρξει συλλογική ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μπορούμε να ζούμε με φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως ακριβώς πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Ο εμβολιασμός είναι η απάντηση στην εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του covid-19, γεγονός που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Τα οφέλη των εμβολιασμών για την υγεία είναι πάρα πολύ σημαντικά.
Ο εμβολιασμός αποτελεί μία πράξη ατομικής προστασίας, αλλά και συγχρόνως μία πράξη ατομικής ευθύνης και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.
Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και υγιή καλοκαιρινή περίοδο, απαλλαγμένοι από τον ιό και τα προβλήματα που επέφερε σε όλους μας.
Είναι αυτονόητο πως ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και της καθεμιάς και δεν μπορεί να επιτευχθεί με εξαναγκασμό και επιβολή.
Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να στηριζόμαστε στην έγκριτη ενημέρωση από τους επιστήμονες, καθώς λόγω της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης είναι έντονο το φαινόμενο της παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση στους πολίτες.