Χρ. Βρεττάκος: Αυτή η πόλη έχει δικαίωμα στη ζωή και θα το επιβάλλει

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος μιλώντας έξω από το ΣΜΑ του Σχιστού με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, τόνισε πως «όταν το ίδιο το κράτος πάει σε μια προστατευόμενη περιβαλλοντικά περιοχή και δημιουργεί μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στέλνει ένα μήνυμα ότι οι πολίτες σ αυτές τις περιοχές είναι πολίτες β΄κατηγορίας, επομένως για μας είναι μονόδρομος αυτό που κάνουμε».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το ραντεβού που έχει δοθεί από τώρα για το Σεπτέμβρη ούτως ώστε ο ΣΜΑ στο Σχιστό να μην ξαναλειτουργήσει.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Χρ. Βρεττάκος επισήμανε την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου για το τι πραγματικά σχεδιάζεται από πλευράς πολιτείας για τα επόμενα 30 χρόνια σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.
«Εκεί που κρίνονται τα πράγματα είναι στο δρόμο», αυτό υπενθύμισε ο Δήμαρχος στους παρευρισκόμενους και υπενθύμισε τις μάχες που έχουν δώσει οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας στο πρόσφατο παρελθόν με τα σχέδια κυβερνήσεων να μένουν στα χαρτιά.
Ολοκληρώνοντας τη σύντομη παρέμβαση του ο Χρ. Βρεττάκος, ευχαρίστησε όλους και όλες όσοι έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση αυτή παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς και τις δημοτικές παρατάξεις που παρά τις διαφορές που υπάρχουν συστρατεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια.
«Αυτή η πόλη έχει δικαίωμα στη ζωή και θα το επιβάλλει», με αυτό το μήνυμα έκλεισε την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος της πόλης και με την υπόσχεση ότι από το Σεπτέμβρη θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: