PortoNews

Γ. Γεννιά: Παπαστράτειο – Μια ιστορία που πονάει όσους αγαπούν τον Αθλητισμό, το Μπάσκετ , τον Πειραιά

Ένα έργο που ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφέρεια επί Δούρου και αντιπεριφέρεια Γαβρίλη.
Το ποιος θα κόψει την κορδέλα για όλους όσους γνωρίζουν, καμία σημασία δεν έχει. Είναι ντροπή όμως να οικειοποιείται η σημερινή Αρχή έργα που άλλοι πάλεψαν για την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση κονδυλίων.
Εγκαταλελειμένο το Παπαστράτειο από το 2008 -τελευταία Πειραιώτικη ομάδα που έπαιξε εκεί ήταν η ομάδα του Πειραϊκού – αφέθηκε στο έλεος των καιρικών συνθηκών και αντί για μια απλή ανακαίνιση που έπρεπε να γίνει άμεσα , φτάσαμε στην πλήρη διάβρωση του κτιρίου και την ακαταλληλότητά του.
Με βεβαιότητα πρώην Δήμαρχος Πειραιά μου έλεγε «ό, τι και να κάνετε, Γεννιά το Παπαστρατειο δεν θα ξαναφτιαχτεί ποτέ!»
Ποτέ δεν κατάλαβα από που αντλούσε αυτή την εμμονική επιμονή του. Λες και η αποτυχία κάποιων πρέπει να κληροδοτιέται στις επόμενες αρχές .
Επειδή λοιπόν το θέμα με απασχόλησε σοβαρά … φίλοι πολλοί αγωνιούσαν για το μέλλον του γηπέδου και οφείλω να ομολογήσω πως οι περισσότεροι ήταν παλιοί παίκτες του Πειραϊκού και οπαδοί του , το έβαλα προτεραιότητα .
Ενδεικτικά αναφέρω δελτίο Τύπου που είχα βγάλει το 2016
«Η βουλευτής Ά Πειραιά Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε την Πέμπτη 31 Μαρτίου προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, κα. Λαρεντζάκη Ζωή και κ. Ραλλάτο Ανδρέα, στους οποίους εξέθεσε το σημαντικό ζήτημα της εγκατάλειψης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Καπαγέρωφ» και της επαναλειτουργίας του.
Η κ. Λαρεντζάκη και ο κ. Ραλλάτος ενημέρωσαν την κα. Γεννιά αναφορικά με τα αίτια της εγκατάλειψης όπως και τις ενέργειες που απομένουν προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες αποκατάστασης. Η εκτίμηση τους είναι ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εναπομείναντες μελέτες έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.
Η κα. Γεννιά ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητικούς συλλόγους και τον κόσμο του Πειραιά η επαναλειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Καπαγέρωφ».
Η παράληψη δε της αποκατάστασης των ζημιών βαραίνουν όσους μέχρι σήμερα δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.
Η σημερινή συνάντηση με την κ. Πρόεδρο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών με σκοπό να αποκτήσει ο Πειραιάς τις αθλητικές εγκαταστάσεις που του αναλογούν και τις οποίες στερείται τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί άλλωστε δέσμευση της βουλευτού ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την ικανοποίηση της ανάγκης των κατοίκων του Πειραιά για σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους άθλησης.
Η κα. Γεννιά θα ήθελε να εκφράσει την ικανοποίηση της για όλες τις ενέργειες της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά όπως και για την βούληση για επίλυση που επιδεικνύει η κα. Πρόεδρος.»
Έγιναν πολλές ακόμη ενέργειες και τελικά 18 Απριλίου 2019 ο Υφυπουργός αθλητισμού Γ.Βασιλειαδης σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την πλήρη ανακατασκευή του Καπαγερωφ.
Εως τη στιγμή λοιπόν που παραδώσαμε στις επόμενες αρχές ειχαμε υπογράψει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και Γ.Γ.Α  ,είχαμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και άδειες εκτός της πολεοδομίας που δεν χρειάστηκε τελικά και είχαμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα τεχνικών έργων 8.500.000 εκ ευρώ….το μόνο που έμενε ήταν τεύχη δημοπράτησης και δημοπράτηση του έργου και για αυτό χρειάστηκαν 2 χρόνια
Αλλά και τα τεύχη δημοπράτησης ήταν έτοιμα. Καποιες μόνο προσαρμογές χρειάζονταν.
Το Παπαστράτειο και η επιστροφή του στον Πειραϊκό Λαό είναι καθήκον μας.
Οι λόγοι που το στέρησαν τόσα χρόνια από τους Πειραιώτες προς σκέψη !!
Είμαστε περήφανοι γιατί τα καταφέραμε !!