«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και εύχομαι ο πρωθυπουργός να τον αξιοποιήσει σε καλύτερη θέση στον επόμενο ανασχηματισμό…» ανέφερε

«Ο εμβολιασμός των πολιτών πρέπει να επιταχυνθεί, μαζί και η διευκόλυνση όσων δεν μπορούν, ενώ επιθυμούν να εμβολιαστούν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο MEGA ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του περί καθολικής στήριξης του εμβολιασμού από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Παράλληλα δήλωσε πως η εμφάνιση στο δημόσιο διάλογο απόψεων περί πειθαρχικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, που θα περιλαμβάνουν από μειώσεις μισθών μέχρι μετακινήσεις σε άλλες θέσεις εργασίας, αφενός δεν συμβάλλουν στο να εμβολιαστούν περισσότεροι, αφετέρου προσφέρουν κίνητρα σε θεωρίες συνωμοσίας και σε όσους αντιτίθενται στη διαδικασία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για ικανότατους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το δημόσιο σύστημα υγείας, αναφερόμενος στην προσωπική περιπέτεια με την υγεία του και χαρακτήρισε τελείως άτοπο, αντί να ομιλούμε περί ενημέρωσης, ώστε να ξεπεράσουν κάποιοι τα ερωτηματικά που μπαίνουν, να απειλείται το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού με μειώσεις μισθών και μετακινήσεις.

«Δεν καταλαβαίνουν όποιοι τα λένε ότι ένας που είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου, σε ένα νοσοκομείο, σε μια δημόσια υπηρεσία, σε ένα αστυνομικό τμήμα ή οπουδήποτε αλλού, θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να φύγει από τη δύσκολη θέση και να πάει σε θέση Γραφείου ή να πάει σε μια ποιο ασφαλή θέση;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής, ενώ παράλληλα κάλεσε τους παρευρισκόμενους να απαντήσουν στο «πως είναι δυνατόν να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα πολιτών και ιδίως των νέων, αν ισχύσουν οι απόψεις περί δυνατότητας ή απαγόρευσης εισόδου ανάλογα με το εμβολιαστικό προφίλ».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην απαράδεκτη έμμεση σύσταση υπουργού της κυβέρνησης να αυξήσουν τα ενοίκια οι ιδιοκτήτες που πλήττονται από τις νέες αντικειμενικές , δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Για πρώτη φορά έχουμε κυβέρνηση που βγαίνει αρμόδιος υπουργός με βάση τις αντικειμενικές να προαναγγέλλει αύξηση ενοικίων. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και εύχομαι ο πρωθυπουργός να τον αξιοποιήσει σε καλύτερη θέση στον επόμενο ανασχηματισμό…»

Δείτε το video: