ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά: Συμβολική δράση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά πραγματοποίησε συμβολική δράση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΝΔ –Μητσοτάκη που καταργεί το 8ωρο και επαναφέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα.
Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α& Β Πειραιά.
Στη συνέχεια σε περιοδεία στο κέντρο του Πειραιά διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες με θερμή ανταπόκριση του κόσμου, που εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για όσα ως τώρα έχει υποστεί και όσα διαφαίνονται ότι θ ακολουθήσουν, στους σχεδιασμούς της πιο ακραίας δεξιάς διακυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση.
Το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, έρχεται την ώρα που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη προωθείται η μείωση ωρών απασχόλησης χωρίς μείωση μισθών, ενισχύονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, διευρύνονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, την ώρα που τα κράτη παρεμβαίνουν προστατευτικά υπέρ των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ώρα που η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναδεικνύεται σε πυλώνα της κοινωνικής συνοχής, η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το 8ωρο νομοθετώντας την απλήρωτη εργασία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιστρέφει δυναμικά στους δρόμους και τις πλατείες για να συναντηθεί και να συμπαραταχθεί με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που απειλείται από το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη και τη συνολική καταστροφική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές και συνδικαλιστικές μάχες των τελευταίων δεκαετιών .
Καλούμε όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες, για να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οκτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.
Όχι στην κατάργηση του 8ωρου
Απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά 13/5/2021