Ισιδώρα Νάννου : «Ο πολίτης πρέπει να ελέγχει, να προτείνει ακόμη και να καταγγέλλει και εμάς και τους συνεργάτες μας».

Η δήμαρχος της Σαλαμίνας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Κανάλι 1, στην εκπομπή « Λόγος και Αντίλογος» με τον Τάκη Μαυρέα και το Νίκο  Παρασκευά κάνει λόγο για τη δυσκολία στη διαχείριση της  καθημερινότητας του νησιού όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά όπως λέει, όλοι μαζί καταφέρανε πράγματα με δουλειά και αγάπη. Σημειώνει ότι τα πολλά χρέη είναι το μεγάλο αγκάθι του δήμου που όπως επισημαίνει οφείλεται  πρώτον στο ότι οι πολίτες δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους  και στους διακανονισμούς τους , δεύτερον η ενίσχυση του δήμου από την κρατική εξουσία έχει μειωθεί και τέλος μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η κακοδιαχείριση που υπήρξε στο δήμο.

Δίνει έμφαση στην ελλιπή αστυνόμευση του νησιού που ενώ υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη από την κυβέρνηση από την οποία και περιμένει ακόμη ραντεβού, μιας και οι υποσχέσεις Πανούση, Τόσκα δεν έχουν υλοποιηθεί, ενώ ο δήμος σαν κίνηση συνεργασίας για την επίλυση του μεγάλου αυτού θέματος χάρισε στην αστυνομία το 2 τζιπ τα οποία είχε πάρει ανταποδοτικά από τη ΔΕΣΦΑ.

Ακόμη εντύπωση προκαλεί σε σχετική ερώτηση για την σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με την cosco η απάντηση της δημάρχου ότι  ακόμη δεν έχουν πάρει τη σύμβαση παραχώρησης την οποία και διεκδικούν.

Για το ζήτημα που προέκυψε με τη Μονή Φανερωμένης αφήνει υπονοούμενα για τους λόγους που δεν συνεργάστηκαν ώστε να γίνει κανονικά το πανηγύρι, αλλά προχώρησαν και σε καταγγελία στην αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία όμως δικαίωσε το δήμο της Σαλαμίνας. Το ζητούμενο όπως καταλήγει είναι σε τέτοια θέματα να μην υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση.

Σε ότι έχει να κάνει με το μεγάλο θέμα της ζεύξης λέει ξεκάθαρα ότι το θέμα μια αποσύρεται και μια επανέρχεται, σε ένα θολό ακόμη τοπίο που τα συμφέροντα είναι πολλά, η δημοτική αρχή το παρακολουθεί και κάποια στιγμή θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα .

Κλείνοντας αναφέρει ότι η Σαλαμίνα με σεβασμό θα γιορτάσει, όπως και κάθε χρόνο, τα Σαλαμίνια ακόμη και στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης  που κάνει πιο σκληρή την πραγματικότητα. Τονίζει ότι σε λίγο θα εορτάσουν τα 2500 χρόνια από την ίδρυσή της και σε αυτό το γεγονός όπως λέει θα πρέπει να συμβάλει το κράτος ώστε να δοθεί η παγκόσμια αίγλη που αναλογεί στο γεγονός.Επιτέλους να μπορέσει να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερος, ένα μνημείο πολιτισμού, ίσως όπως λέει και με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, της cosco αφού, φτάσαμε εκεί και πρέπει να ζητάμε τη βοήθεια του ξένου παράγοντα για να αναδείξουμε την ιστορία μας .

Ολόκληρη η συνέντευξη της Δημάρχου στο Βίντεο που ακολουθεί: