PortoNews

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Περάματος: Είμαστε ανήσυχοι για την πόλη μας

Για την εξαιρετικά δύσκολη αυτή περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, που η έννοια της ασφάλειας με αφορμή την υγειονομική προστασία του πληθυσμού, χρησιμοποιείται και για τον έλεγχο της καθημερινής μας ζωής, την μεταβολή των εργασιακών σχέσεων, την καταστροφή της μικροοικονομίας, την αποσιώπηση περιβαλλοντικών εγκλημάτων, τον περιορισμό και την καταστολή των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας.
Είμαστε ανήσυχοι.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πόλη μας, όπου κρίσιμα προβλήματα παραμένουν άλυτα, όπως οι δεξαμενές καυσίμων, η έλλειψη υποδομών ειδικά στο άνω Πέραμα, το γενικό πολεοδομικό κ.α. ενώ παράλληλα υπάρχουσες υποδομές παραμένουν για πολλά χρόνια εγκαταλειμμένες. Επίσης μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια αξιοποίηση των χερσαίων λιμενικών χώρων, που εξαιρέθηκαν από τη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε. και παραχωρήθηκαν στον Δήμο για χρήση και εκμετάλλευση από το 2018.
Καθημερινά αυξάνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και νέοι σχεδιασμοί υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, όπως αυτοί της διαχείρισης των απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) (Σ.Μ.Α.), οι σχεδιασμοί COSCO-ΟΛΠ για 4η προβλήτα containers στη περιοχή μας, η κατάργηση παραγωγικών ναυπηγοεπισκευαστικών χώρων και η μετατροπή τους σε αποθήκες…
Πολλά και τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της υγείας, της αύξησης της ανεργίας, και της διάλυσης του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας και μια σειρά άλλων προβλημάτων, με τα οποία αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε.
Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Δεν έχουμε απαντήσεις για τα πάντα..
Όμως πιστεύουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα και της πόλης μας, δεν αντιμετωπίζονται χωρίς ουσιαστικό προγραμματισμό, χωρίς την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την συστηματική προσπάθεια ενεργοποίησης τους, με σεβασμό και στην διαφορετική άποψη, με στόχο την δημιουργική σύνθεση και την κοινή προσπάθεια.
Εμείς που παίρνουμε την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας κίνησης πολιτών του Περάματος, πιστεύουμε βαθιά ότι στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, θα συμβάλει αποτελεσματικά ένα πλατύ κίνημα.
‘Ένα κίνημα με ενεργή συμμετοχή, επικοινωνία, συλλογικότητα και διάλογο, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και τους αγώνες μας, αλλά και την παρέμβασή μας στα αρμόδια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της κεντρικής διοίκησης που θα μας κρατήσει όρθιους, διεκδικητικούς και μάχιμους με όραμα και στόχο να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιωματά μας.
Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμβάλουμε με την πρωτοβουλία μας αυτή
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια κοινή πορεία και συζήτηση για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, που όλοι εμείς θα επιλέξουμε
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΡΑΠΗ ΜΠΕΤΤΥ
ΑΥΤΙΑ ΠΑΓΩΝΑ
BAΡKIANOY ANTIΓONH
ΒΛΑΧΟΣΩΤΗΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΒΟΛΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΔΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΚΑΡΝΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΡΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΦΙΛΙΩ
ΜΑΡΙΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ ΓΙΩΤΑ
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΤΣΑΓΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΤΣΑΓΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΣΙΛΙΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΤΣΙΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Email επικοινωνίας: ep.perama@yahoo.gr
Facebook: Πέραμα Ενεργοί Πολίτες

 

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο