Ρένα Δούρου: Μήτρα ζωής…αλλά…

Ναι, είμαστε το μισό του ουρανού και ίσως παραπάνω.

Μας εκθειάζουν ως μήτρα της ζωής. Αλλά… ένα διαρκές “αλλά” αιωρείται πάνω από την εργασία, το μισθό, την βία και την καταπίεση εντός κι εκτός σπιτιού, το διαζύγιο και την κοινωνική απομόνωση, την απόγνωση στην μετανάστευση και την επιτυχία.


Ένα “αλλά” να συνοδεύει κάθε μας προκαθορισμένο βήμα.
Ένα “αλλά” που έκλεινε στόματα και κατέστρεφε ζωές.
Ένα “αλλά” – βρόγχος.

Αυτόν που προσπάθησαν να σπάσουν, σε μια σκυταλοδρομία που κάθε μία γυναίκα τόλμησε να παραλάβει τη σκυτάλη από την άλλη, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση στο όνομα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
Σε άλλες ηπείρους και εποχές, πολλές και διαφορετικές γυναίκες δεν δίστασαν – ύψωσαν τη φωνή τους σε μια επανάσταση διαρκείας.
Ας μην αφήσουμε τη σκυτάλη τους να πέσει στην σκόνη, ας μην αφήσουμε τα δάκρυα και τον ιδρώτα τους να πάει χαμένος.
Γιατί τόλμησαν και κερδίσαμε,
και μαζί θα πάμε μακρύτερα.
Για τις αδελφές και τις μανάδες μας, για τις κόρες, τις εγγονές, τις ανιψιές, για τις συναδέλφους μας, για όλες τις γυναίκες της ζωής μας:
Χρόνια μας πολλά σήμερα και κάθε μέρα.
Δείτε το βίντεο:  https://www.facebook.com/renadouroupage/videos/853998808478676