ΥΝΑΝΠ: Ειδήσεις λιμενικού

Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πρέβεζα – Κλίση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ελευσίνα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας από το ΕΚΑΒ, για την ύπαρξη τραυματισμένου άνδρα σε βραχώδη περιοχή λιμενοβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου ”ΛΥΓΙΑΣ” Πρέβεζας.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διασώστες του ΕΚΑΒ και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισαν τον 27χρονο αλλοδαπό. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι ”ΛΥΓΙΑΣ” και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Ενημερώθηκε, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας από τον φύλακα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΜΥΤΙΛΗΝΗ” Ν. Χίου 362, ότι στο εν λόγω πλοίο υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο και έχει πάρει κλίση προς τα αριστερά, ενώ αυτό βρίσκεται παραβεβλημένο σε έτερο πλοίο ευρισκόμενο πάνω σε πλωτή δεξαμενή στη θαλάσσια περιοχή ”ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα εκ των οποίων παρέλαβε με ασφάλεια το φύλακα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν η πλοιοκτήτρια εταιρεία και ο ναυτικός πράκτορας του ανωτέρω πλοίου, καθώς και ο οικείος Οργανισμός Λιμένος για τις δικές τους ενέργειες, ενώ, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από ιδιώτη ναυπηγό, όπου δε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
13χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου προς το λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64,
δύο 20χρονες, από το λιμένα ν. Αγκιστρίου στη Μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
75χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
67χρονου, από το λιμένα ν. Ελαφόνησου προς το λιμένα Πούντας Λακωνίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 11148 και 22χρονου, από το λιμένα ν. Πάτμου προς το λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ”ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, στην παραλία ”ΑΦΡΟΔΙΤΗ” Τρινήσων Δήμου Ευρώτα.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε  στην παραλία της περιοχής “ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ” Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.