PortoNews

Μεγάλη απώλεια για τον Πειραιά

Η Επιμελητηριακή οικογένεια και ο κόσμος του επιχειρείν στον Πειραιά έχασε ένα από τα εξέχοντα μέλη της.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος…

Ασχολείται με το επιχειρείν από το 1986, όταν 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Σήμερα διατηρεί δυο εταιρείες, μία στο χώρο τους αυτοκινήτου, Ι.Κ.Τ.Ε.Ο Δυτικής Αττικής και μια ακόμα εταιρεία στον κλάδο της πυρασφάλειας – πυροσβεστικών υλικών και αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές .

Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξη του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης καθώς από το 1997 συμμετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και Α’ Αντιπρόεδρος και από το 2012 έως και σήμερα Πρόεδρος.

Θερμός υποστηριχτής της τεχνικής εκπαίδευσης και από τους πρώτους που έθεσε την ανάγκη αναβάθμισης της Τεχνικής Εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την παραγωγή. Παράλληλα είναι έντονη η ενασχόληση του και με τα κοινά όπου από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτ. Αττικής και Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.


Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου Π.Ε.Σ.Α. και Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη, με αφορμή το θάνατο του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου

Η απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου, του ανθρώπου που είχε αφοσιωθεί στην επιχειρηματικότητα, την προβολή, αλλά και
την προάσπιση των θεμάτων που απασχολούν την μεταποίηση, μας λυπεί βαθύτατα.
Τόσο από τη θέση του Προέδρου του Π.ΕΣ.Α., όσο και του Ε.Β.Ε.Π, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον εκλιπόντα σε μία σειρά θεμάτων που απασχόλησαν και απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, με κορυφαία περίπτωση αυτή της πανδημίας από την οποία, δυστυχώς, ηττήθηκε και εκείνος.

Στην οικογένεια, στους συναδέλφους, τους φίλους του, αλλά και τη διοίκηση του Β.Ε.Π., εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου…


Γ. Πατούλης:  Η πρόωρη απώλεια του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρου μας λυπεί βαθύτατα και αφήνει μεγάλο κενό στον κόσμο του επιχειρείν, τον οποίο εκπροσώπησε με συνέπεια και δυναμισμό.

Ως Περιφερειάρχης Αττικής είχα την ευκαιρία και την τύχη να συναντηθώ αρκετές φορές μαζί του και να διακρίνω την ευρύτητα του πνεύματος του, την αγάπη του για τους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας αλλά και την αφοσίωση στα καθήκοντα του.

Συμμεριζόμασταν άλλωστε συχνά και την ανησυχία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο, η οποία δυστυχώς τον νίκησε. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στην οικογένεια, στους συναδέλφους και τους φίλους του, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου.


Γ. Μώραλης: Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Προέδρου του Β.Ε.Π. Ανδριανού Μιχάλαρου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα μετά από μάχη 49 ημερών με τον κορωνοϊό. Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης με τον οποίο είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει.
Ως Πρόεδρος του Β.Ε.Π. υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτή τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Είναι μια μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά.  Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».


Ν. Μπελαβίλας: Για την απροσδόκητη απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου, Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλης της δημοτικής παράταξης μας «Πειραιάς για όλους», προς την οικογένειά του, τους οικείους του και προς τον κόσμο των επιχειρήσεων της πόλης μας.


Σταυρούλα Αντωνάκου: Με θλίψη ενημερωθήκαμε, πριν λίγο, για τον χαμό του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχαλαρου.

Πάλεψε με τον COVID-19,επι 49 ημέρες διασωληνωμένος.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. Καλό ταξίδι.

Δημήτρης Κατσικάρης: Αποχαιρετάμε τον αγαπημένο φίλο μας Ανδριανό Μιχάλαρο με αγάπη

Γιάννης Βουτσινάς:  Ανδριανός Μιχάλαρος… Ένας μαχητής της επιχειρηματικότητας έχασε τη μάχη απο τον covid-19. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η υγιής επιχειρηματικότητα σου οφείλει έναν αποχαιρετισμό για τις προσπάθειες και τις συνεχείς παρεμβάσεις σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Μεγάρων που θα σε σκεπάσει.
Φίλε και Συνάδερφε, Πρόεδρε του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραια, ένα λουλούδι στη μνήμη σου…
Καλό Παράδεισο.

Κ. Κατσαφάδος: Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος για 49 ημέρες έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον κορονοΐό. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, παρά την προσπάθεια όλων.

Ως πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αγωνίστηκε τόσο για την στήριξη των μικρομεσαίων όσο και του επιχειρείν. Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που με συνέπεια και σοβαρότητα ανέπτυσσε τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του, για το καλό των συναδέλφων του και στήριζε την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά. Στην οικογένειά του και στην επιχειρηματική οικογένεια τα θερμότερα συλλυπητήριά μου.