Γ. Μώραλης: Όλοι μαζί θα κρατήσουμε το Γηροκομείο ανοικτό

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο Πειραιά, με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του Γηροκομείου της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, από τον Μητροπολίτη, από την Αντιπεριφέρεια, από τον Δήμο, από τις παραγωγικές τάξεις και από τους επιστημονικούς φορείς του Πειραιά να κρατήσουμε το Γηροκομείο ανοιχτό, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Υποδεχθήκαμε την Υφυπουργό, η οποία έχει δείξει ήδη με πράξεις και όχι με ευχολόγια τη συμπαράστασή της στο Γηροκομείο. Ο στόχος είναι διττός: αφενός να ξεπεράσουμε το παροδικό πρόβλημα, το οποίο οξύνθηκε λόγω της πανδημίας, αφετέρου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του στο μέλλον. Το Γηροκομείο Πειραιά είναι μια κοινωνική δομή που κοσμεί την πόλη και επιτελεί σημαντικό έργο. Καταβάλλουμε προσπάθεια, είμαστε όλοι μαζί και πιστεύω  ότι θα τα καταφέρουμε». 

Την κ. Μιχαηλίδου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Εφορείας του Ιδρύματος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία έχει την ευθύνη του ελεγκτικού μηχανισμού του ιδρύματος και τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο οποίος συνδιοικεί το ίδρυμα, που ήταν παρόντες, την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα εξαιτίας της πανδημίας που μαστίζει τον τελευταίο χρόνο και τη χώρα μας.

«Η σημερινή επίσκεψή σας είναι πάρα πολύ σημαντική και μας ενθαρρύνει και μας δίνει μία ψυχική χαρά», είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς την κα Μιχαηλίδου συμπληρώνοντας πως «όσον αφορά το πρόσωπό σας έχουμε μία ειδικότερη σχέση γιατί είστε Πειραιώτισσα, είστε παιδί δικό μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Πειραιά που έχετε αυτή την πολύ σπουδαία θέση και κυρίως το γεγονός πως την διαχειρίζεστε με πολύ επάρκεια, με πολύ σοβαρότητα και ευγένεια και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί το να λάβει κάποιος μία σπουδαία θέση αυτό μπορεί να είναι εύκολο, το να την διαχειριστεί είναι πολύ σπουδαιότερο και εσείς κατά γενική ομολογία – και των μελών της Κυβερνήσεως και όλου του κόσμου – έχετε μία πολύ σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων και είμαστε ευγνώμονες».

Στη συνέχεια της επεσήμανε τις δυσβάστακτες οικονομικές δυσκολίες που επιβαρύνουν το ίδρυμα τόσο λόγω των υποχρεώσεών του απέναντι στο κράτος (ασφαλιστικές, φορολογικές εισφορές κλπ), όσο και των αυξημένων λειτουργικών εξόδων και υποχρεώσεων οι οποίες προκύπτουν για την αγορά εξοπλισμού και υλικών προστασίας από τον Covid-19, με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων λόγω της απαγόρευσης νέων εισαγωγών αλλά και λόγω της σημαντικής συρρίκνωσής τους από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κληροδοτήματος, το οποίο λειτουργεί 130 χρόνια παρέχοντας στους ανθρώπους της Γ΄ και Δ΄ ηλικίας θαλπωρή, οικογενειακό περιβάλλον, φροντίδα και αγάπη.

Έγινε σαφές στην κα Υπουργό ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός και να προστατευθούν οι τρόφιμοι, οι οποίοι από 200 που αριθμούνταν μέχρι πριν ένα χρόνο, τώρα είναι περίπου 150, παραμένουν άοκνες και υπεράνθρωπες, διατηρώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαβίωσης των περιθαλπόμενων, όπως και η ίδια διαπίστωσε κατά την ξενάγησή της σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά έδωσε έμφαση και ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη ενημέρωση που της παρείχε, όπως και ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μώραλης και η αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Αντωνάκου, οι οποίοι και τόνισαν την σπουδαιότητα της προσφοράς του ιδρύματος στην τοπική μας κοινωνία ζητώντας από την κα Μιχαηλίδου να συνδράμει έτσι ώστε το ίδρυμα να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία και την προσφορά του στην Γ΄ και Δ΄ ηλικία.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο, τους συνεργάτες του, το διοικητικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την άψογη και υποδειγματική λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς και το υψηλού επιπέδου έργο που προσφέρει, τονίζοντας την ανάγκη ένα τέτοιο Ίδρυμα να παραμείνει όρθιο διατηρώντας τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά χωρίς καμία έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, συνομίλησε με τους περιθαλπόμενους ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με το προσωπικό.

Ακολουθεί βίντεο